CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Büszke lózungok csepelieknek a megnyirbált helyi szociális segítség pótlására

2022. december 15. 00:02 - csú

krumpliosztas_2022-11-05.pngEgy zsák krumpli, egy zsák hagyma, megdöbbentő sorok.  Be kell érni ennyivel? Az elmúlt 12 évi költségvetésben a szociálpolitikai és egyéb pénzbeli juttatások nagysága jelentősen csökkent. Borbély Lénárd fideszes kerületvezető társaival együtt erre a keretre 2021-ben a 2009. évi összeg mindössze 12,8 százalékát(!) fordította

„Különösen büszke vagyok arra, hogy Csepelen minden egyes dolgozó óriási energiát fektet abba, hogy a lehető legjobbat nyújtsa a segítségre, támogatásra szorulóknak.”- írta fb oldalán Borbély Lénárd a Humán Szolgáltatások Igazgatósága munkatársainak címezve az idézett sorokat egy ünnep apropóján. Elismerve a szociális területen dolgozók erőfeszítéseit, gratulálva az elismerésben részesülőknek, két megjegyzésünk van:

> Borbély úr 2010-től, még Németh Szilárd általános alpolgármestereként, majd 2014 után, polgármesterként, nem sokat tett a szociális munka anyagi feltételeinek javítása érdekében. Sőt:

Az elmúlt 12 évi költségvetésben a szociálpolitikai és egyéb pénzbeli juttatások nagysága jelentősen csökkent. Borbély úr erre a keretre 2021-ben a 2009. évi összeg mindössze 12,8 százalékát(!) fordította, idén pedig egész évre, a 2010. első félévi keretösszeg 43,7 százalékát(!) tervezte csak be (csepel.hu, éves költségvetési rendeletek). Az ez irányú kiadások ilyen mértékű csökkentése teljesen ellentmond Borbély folyamatosan hangoztatott lózungjainak: prioritása van a családok, az idősek megbecsülésének, a róluk való gondoskodásnak. A formai dolgok (köszöntők, kitüntetések) fontosak lehetnek, de nem pótolhatják a még sokáig rászoruló ezrek támogatásának elmaradását, csökkentését.

> A kormány nem rég benyújtotta a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvényjavaslatát, amely azt is jelenti, hogy az állam kivonul az ellátásból, a rászorulók és családtagjaik felelnek mindenért. A nagy botrányt kiváltó, alkotmányellenes javaslat sok fideszes polgármesternél is kiverte a biztosítékot, a polgármester azonban, mint mindig, most is hallgat, miközben dicséri a szociális dolgozók munkáját. Borbély úr! Biztos ismeri Babits Mihály híres mondását: „Vétkesek között cinkos, aki néma”. 

H.-R.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1117985148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása