CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Két pedagógus ér egy elítéltet, de hány tanár érne egy börtönérett minisztert?

2022. december 21. 00:01 - csú

orban_morcos_haragos.jpg"És hogy ezek után hány éves a Kapitány? Azt nem tudom pontosan, de hogy hány százalékkal emelték a fizetését, azt igen."

A pedagógusoknak jövőre 10 százalékos béremelést (pontosabban pótlékemelést) kínálnak. Több, mint 20 százalékos infláció mellett ez nem 10 százalékos emelést, hanem a fizetés értékének 10 százalékos csökkenését jelenti.

Ugyanazon a napon érkezett a másik hír: a börtönben dolgozó rabok bérét 20 százalékkal emelik. (Ez rendjén van, nem ezzel van a baj.)

Innentől világos a képlet: két pedagógus ér egy elítéltet. (Ki tehet róla, hogy

másik pályát választottak!)

Hogy a béremelési mércével mérve hány pedagógus ér egy minisztert, azt ki sem merem számolni. Most azon gondolkodom, hány tanár érne egy börtönérett minisztert, (dupla emelési jogcím!), ha esetleg ne adj isten volna ilyen.

És hogy ezek után hány éves a Kapitány? Azt nem tudom pontosan, de hogy hány százalékkal emelték a fizetését, azt igen.

Forrás: Lendvai Ildikó közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7718006936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása