CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki hatalmazta fel a kerületvezetőt, hogy a csepeli nyugdíjasok nevében hajbókoljon Orbán előtt?

2023. január 31. 00:02 - csú

hajbokolas.pngVajon mi lehetett az oka az Orbán előtti leborulásnak és a kormány feldicsérésének? 11 éve törvény írja elő az inflációkövető nyugdíjemelést. A kormányfő nem kegyet gyakorolt, a törvényt hajtotta végre.

A csepeli kerületvezető közösségi oldalán közzétette a kormány nyugdíjemeléssel kapcsolatos, propagandaszövegét, amelyben Orbán arcképe mellett az alábbi szöveg olvasható: „Január elsejétől 15 százalékkal megemeljük a nyugdíjakat.” Nem a politikai reklám közzététele, hanem a polgármester föléje írt szövege, pontosabban annak utolsó mondata miatt reagálunk az alábbi mondatra:

„Januártól 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat, jelentette be ma Orbán Viktor. Nagyszerű hír ez annak a közel 16 ezer nyugdíjasnak, aki a kerületünkben él. Nevükben is köszönöm a miniszterelnök úrnak és a Magyar Kormánynak!” - írta Borbély Lénárd

Németh Szilárd fb oldalán rendszeresen átveszi az ilyen politikai reklámokat és jó pártkatonaként még rá is erősít a mondanivalóra, egy-két, néha demagóg mondattal. Borbély Lénárd eddig nem élt hasonló eszközökkel, a fb-t leginkább saját népszerűsítésére használta és

használja.

Mégis, mi lehetett az oka Orbán és a kormány feldicsérésének? Talán rájött, hogy a választási sikereiben meghatározó erőt jelentő politikai párt, a Fidesz helyi szervezetének feloszlatása, azaz politikai hátterének meggyengülése csökkentheti programja megvalósításának, illetve újbóli megválasztásának esélyeit? Itt az idő az igazodásra, azaz Orbánhoz és a kormányhoz való hűségének egyértelmű felmutatására? Nem tudjuk, de a választ önmagának kell megtalálnia. Bár szerintünk inkább az a kérdés, alkalmas-e Borbély egy gazdasági, költségvetési válság körülményei között, ezzel a politikai háttérrel (gyengülő pártszervezettel, átállt képviselőkkel és széteső, a többséget már nehezen biztosító, széthúzó fideszes önkormányzati képviselőkkel) a kerület vezetésére? 

Egyébként jogilag is teljesen érthetetlen, hogy miért köszönte meg a Borbély Orbánnak és a kormánynak a 15 százalékos nyugdíjemelést, hiszen 11 éve törvény írja elő az inflációkövető nyugdíjemelést. A kormányfő nem kegyet gyakorolt, a törvényt hajtotta végre. Köszönet helyett a polgármesternek minimum azt kellett volna szóvá tennie, hogy a 15 százalék nem felel meg a törvénynek, mert a valós infláció alapján ennél több járna a nyugdíjasoknak. (Az MNB szerint novemberben az éves összevetésben számított infláció 22,5 százalék volt.) 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9018012636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása