CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jedlikesek CSEPELI szalagavatója a Csepeli Sportcsarnokban 2003 telén - Egyszer volt

2023. február 04. 00:02 - csú

jedlikes_szalagavato_2003_januar_17.pngMa szenzáció lenne, mert sajnos elképzelhetetlen, amit Mizik Zsuzsa fotóriporter két évtizedes fényképén, az egykori Csepel újságban láthatunk. Húsz éve még természetes volt. Reméljük, egyszer újra az lesz...

Mint az évszakok ismétlődése, a farsang idején úgy jött mindig a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium végzőseinek a szalagavatóbálja a Csepeli Sportcsarnokban.

Múltak az évek, a csinos lányok és a fess fiúk mindig mások voltak, de a hagyomány és a szertartás nem változott.

Évtizedeken át változatlan volt a helyszín is: a Csel SC sportcsarnoka. A legendás sportviadalok, a történelmi közéleti események színhelye ilyenkor

új életre kelt. A tánc, az izgalom, a jókedv felfrissítette a parkettet, a lelátót, az előteret és a környező utcákat.

Az idén, mint az utóbbi jó néhány évben – fájdalmasan ismert okok miatt ‑ már szóba sem kerülhetett szalagavatóbáli helyszínként a Csepeli Sportcsarnok. A Jedlik a Táncsics utcából IDEIGLENESEN Csillagtelepre költözött, a sportcsarnok pedig a romvadászok célpontja lett. A csepeli diákok a szomszédos Szigetszentmiklóson kapták meg a szalagot és az ünnepséggel járó emlékeket. Csak bízni lehet abban: egyszer talán megélhetjük, hogy a csepeli jedlikes diákok ismét Csepelen, a múltjához méltón megújult csepeli sportcsarnokban tarthatják meg a szalagavatót.

Addig viszont emlékeztetőként álljon itt a Csepel újság 20 éve, 2003 februárjában napvilágot látott fényképes beszámolója a januári szalagavatóról:

„Szalagavató bálok – farsang idején. Az érettségire készülő középiskolások hagyományosan farsang idején tartják szalagavató báljaikat, amelyeket a legtöbb helyen a végzős diákok által előadott műsor színesít. Mizik Zsuzsa felvételén a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium január 17-én a Csepel SC Sportcsarnokában megrendezett szalagavató bálján a 12/c osztály török táncot ad elő”

A híradás így jelent meg:jedlikes_szalagavato_2003_januar_17_ujsagreszlet_a_csepelbol.png

Forrás: Csepel újság. 2003. február 7.

Fotó: Mizik Zsuzsa

Összeállította: anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8318039036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása