CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli nyugdíjasok őrizzék meg a nyugalmukat, amikor Németh Szilárd a nyugdíjról beszél!

2023. február 06. 00:02 - csú

ingyen_krumpli_2022-11-05.pngOrbán Csepelen lakó rezsibiztosa nem látja vagy nem akarja látni, hogy hány nyugdíjas küszködik megélhetési gondokkal, hogy többségüknek az átlag alatti nyugdíj jutott vagy, hogy az országban 600 ezren 100 ezer forintnál is kevesebb nyugdíjat kapnak havonta.

Már a Holdról is látszik a 21,1 százalékos infláció, https://444.hu/2022/11/09/ez-tenyleg-latszik-meg-a-holdrol-is-211-szazalek-az-inflacio, illetve a 40 százalékos élelmiszer áremelkedés. A KSH is megírta. Nagy Márton gazdaságfejlesztő miniszter év végére több mint 25 százalékot vizionál. Németh Szilárd viszont még most sem látja, holott jelentős tűzközeli tapasztalatokkal rendelkezik.

Nincs ebben semmi csoda. Ha neki azt mondták/írták, hogy a „kormány a szankciós válságban is megőrzi a nyugdíjak értékét. Idén összesen 14 százalékkal emeltük a nyugdíjakat.” –, akkor mondhat, írhat bárki, amit akar, nézhetik akár a Holdról is, ő megesküszik, hogy Kedvenc Kormánya a 14 százalékos nyugdíjemeléssel megőrzi a nyugdíjak értékét.

Nagy büszkén ki is tette fb oldalára. Csúcs lehetett számára az érzés: 14 %!!! Szankció van? Van. Válság van? Van. Nem látja?

Na látja! A 14 az 14! Kit érdekel, hogy a KSH, a miniszter és a szakemberek mit mondanak?

Kit érdekel, hogy hány magyar nyugdíjas küszködik megélhetési gondokkal, hogy többségüknek az átlag alatti nyugdíj jutott vagy, hogy 600 ezren 100 ezer forintnál is kevesebb nyugdíjat kapnak havonta.

Mindez kommunista trükk. Egyik igaz magyar híve hozzá is tette: „Ha Gyurcsány lenne most, nyugdíj se lenne, ezt minden igaz magyar tudja!”  

A Borbély-féle krumpli- és hagymaosztás áldásában részesült ~ 4400 csepeli ezt nem tudta. Ők 35-40 évi tisztességgel végzett munka után alig tudnak nyugdíjukból megélni, s havonta többször is dönteniük kell, hogy rezsi, gyógyszer vagy étel. Ráadásul „most az élelmiszer 40 százalékkal, a háztartási energia 64,4 százalékkal drágult, emiatt a nyugdíjasok körében mért fogyasztóiár-index rég nem látott mértékben meghaladta a lakosság egészére vonatkozó indexet”. https://444.hu/2022/11/10/meg-sosem-volt-ilyen-magas-a-nyugdijasokat-sujto-inflacio 

Ők, akik elégedetlenek, ezek szerint joggal, a 14 százalékkal. Egyébként ennyien még nem álltak sorba 5 kiló krumpliért és 3 kiló hagymáért Csepelen. Igaz, hosszú sorukat Németh még a Holdról sem látta volna meg. 

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1917979102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása