CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Riasztó tények süketelés után, posta(fel)fordultával: egyre nő a szakadék

2023. február 18. 00:01 - csú

bezart_posta.png"Volt polgármester, akinek a leveleire sem válaszoltak, pedig kifizetett volna bérleti díjat, rezsit, munkabért, hogy újra működjön a falujában posta, míg másokat az államtitkár kávéztatott, így is kifejezve, mennyire fontos a hovatartozása, netán Fidesz-tagsága. Közülük kerültek ki azok, akiknek a településén január elején újranyitott a kisposta, a többiekkel a héten végre nyíltan is közölték, hogy ne is reménykedjenek."

A Magyar Posta új elnök-vezérigazgatója úgy ült bele a főnöki székébe tavaly november 8-án, hogy átmeneti elődje már feltálalta a fekete levest: november 12-én bezárják 210 település 366 postahivatalát, mert gazdaságtalan a működésük.

Arra viszont már neki kellene felelni, hogy

miért kellett hónapokon át süketelni arról, hogy ez csak átmeneti lépés és majd, ha nem lesz a szomszédban háború és a szankciók miatt nem kell rezsiharcot vívni a hétfejű sárkánnyal, akkor újra kinyithatnak.

A játék arra volt jó, hogy megint be lehessen bizonyítani: az egyenlők közt Magyarországon mindig vannak egyenlőbbek. Volt polgármester, akinek a leveleire sem válaszoltak, pedig kifizetett volna bérleti díjat, rezsit, munkabért, hogy újra működjön a falujában posta, míg másokat az államtitkár kávéztatott, így is kifejezve, mennyire fontos a hovatartozása, netán Fidesz-tagsága. Közülük kerültek ki azok, akiknek a településén január elején újranyitott a kisposta, a többiekkel a héten végre nyíltan is közölték, hogy ne is reménykedjenek. Postájuk volt, nincs.

Más kérdés, hogy a nagy alkudozásban foglalkozott-e bárki azzal, mi van a kisposták tipikus látogatóival, az idős emberekkel, akiknek most is fel kell gyalogolni a falu központjába, ha pénzt akarnak kivenni vagy csekket befizetni?

A postabusz fél órát tölt egy faluban, vagy elérik, vagy nem. Lehet hallani iskola bezárási tervekről, megszűnő gyógyszertárakról, most szervezik át a vidéket ellátó egészségügyi rendszert és soha nem könnyebb, minden lépéssel egyre nehezebb lesz a kistelepülések lakóinak az élete. Pedig a Magyar Falu Program honlapján azt ígéri ma is a miniszterelnök: „Nem vagyunk messze attól, hogy azt tudjuk mondani, ma egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban.” A valóságban azonban egyre nő a szakadék Buda és a 370 lelkes Csárdaszállás között.

Forrás: GULYÁS ERIKA (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5618050930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása