CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A semlegességnek álcázott köd, amelyben már a Fidesz-vezérek is eltévednek

2023. március 10. 00:01 - csú

kocsis_mate_aranyhallal_busan_1.pngKocsis Máté fideszes frakcióvezető is nagyot nézett, amikor a szlovák védelmi minisztertől megtudta ország és világ, hogy az eddigi állításokkal ellentétben bizony Magyarországon is képeznek ki ukrán egészségügyis katonákat

Azzal riogatnak az Orbán-kormány és a Fidesz politikusai, hogy sodródunk a harmadik világháború felé. Ezt szerintük csak azonnali béketárgyalásokkal lehet megakadályozni, amiben minden nagyhatalomnak részt kell venni. Az orosz-ukrán háború kezdetének egyéves évfordulójára készült magyar parlamenti határozatnak így ágyazott meg a miniszterelnök, s azóta a megszokott módon ismétli minden kormánypárti megszólaló ugyanezeket a mondatokat. A szabadon választott rész az, hogy

az uniós szankciókat és az állítólag ezek hatására bekövetkezett hiperinflációt belekeverik-e a beszédbe vagy sem.

Mégis azt kell kérdeznem: tudja valaki pontosan ebben az országban, hogy mit akar a magyar kormány a háború kérdésében? Azt, hogy ne legyenek újabb szankciók, mert jaj, azokat megint alá kell írni? Az ENSZ évfordulós határozatával ellentétben, amely azt követeli, hogy Oroszország azonnal és feltétel nélkül vonja ki csapatait Ukrajna nemzetközileg elismert területéről, mi azt mondjuk, hogy legyen azonnali tűzszünet és béketárgyalás, de közben az oroszok maradjanak nyugodtan az elfoglalt ukrán területeken? Az ENSZ dokumentumot Magyarország is aláírta, de itthon már nem vállalja fel a kormány? Meg azt is akarjuk, hogy erősödjön a NATO a két csatlakozni kívánó ország felvételével, de azért szívatjuk a finneket és svédeket, meg az összes nemzetközi szervezetet, mert néha ki merték mondani: a magyar hantapolitika vállalhatatlan? Az Orbán-kormány mindezekkel kapcsolatban folyamatosan kerüli a teljes igazság megismertetését, következetesen ködösít.

Eddig azt hittük, csak mindenki mást akarnak átverni, de a héten Kocsis Máté fideszes frakcióvezető is nagyot nézett, amikor a szlovák védelmi minisztertől megtudta ország és világ, hogy az eddigi állításokkal ellentétben bizony Magyarországon is képeznek ki ukrán egészségügyis katonákat, csak a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetőjét elfelejtették tájékoztatni erről. Őt is belekergette a kormány az „ebbe a konfliktusba nem szabad belekeverednünk” szlogennel hirdetett, semlegességnek álcázott ködbe, amiben mi többiek naponta eltévedünk.

Forrás: Gulyás Erika (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr518068094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása