CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért kell a Nemzeti TÜZÉP a magyar nemzetnek?

2023. március 16. 00:03 - csú

lazar_janos_nyilatkozik-2023_1.jpgMár tavaly, az új kormány megalakulásakor gyanakodnunk kellett volna, amikor az az ember, aki 2008-ban, még polgármesterként, ki tudta jelenteni, hogy „akinek nincs semmije, az annyit is ér”, szóval Lázár János, a Nagy Kavaró újfent miniszter lett.

Üldögél Lázár úr batidai kastélyának trófeás vadásztermében, és hányja-veti elméjét: mit, miket kellene sebtiben nemzeti rangra emelni, úgy, mint anno a dohánykereskedelmet. Melyik tárca is lett az enyém? – mélázik egy szivarra gyújtva. Építési és közlekedési? Hohó, megvan!

Tégla, cement, tűzifa mindig kell, csinálunk hát Nemzeti tüzép-telepeket! Az állam fölvásárolja az exportra szánt építőanyagokat, aztán tovább­ad mindent a kiváltságos pályázóknak. 

És lőn, az ötlet máris megvalósulóban!

Akár áldhatjuk is a szerencsénket, hogy Lázár úr nem másik minisztérium, például a mezőgazdasági és élelmezésügyi vezetője lett – mert lehetett volna, hisz mindenhez ért, és ahhoz nem is kevésbé, mint a jelenlegi –, s nem szórta meg azóta az országot Nemzeti húsboltokkal, Nemzeti tökmag- és szotyolaárudákkal, Nemzeti lángossütőkkel stb. (De a Nemzeti vizeldék akkor sem tartoztak volna hozzá...) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5518064396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása