CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kezdőrúgás

2023. április 01. 00:03 - csú

kezdorugas.jpgKomoly problémát oldott meg a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).

A magyar futball legújabb gondja a kezdőrúgás. Volt. Az MLSZ szakértők bevonásával megalkotta a kezdőrúgás szabályait, melyek azonnal hatályba is léptek. Aki ilyet vállal, mostantól igyekezzen mindezt a lehető leggyorsabban végrehajtani, a kezdőrúgás közben ne hagyja el a kezdőkör területét. Kimaradt a szabályozásból, hogy mi történik a szabályt megszegőkkel? A játékvezető figyelmezteti őket sárga lappal, a súlyos szabályszegőket kiállítással, vagy a biztonságiaknak kell intézkedni, ha

túl lassan zajlik le a kezdőrúgás? A szabályszegő kezdőrúgókat eltiltással büntetik? Ezek fontos kérdések, jó lenne tisztán látni.

Nem fognak a jövőben kisgyerekek elfutni a kapuig, nem lesz külön show a labda legurításából. Ez nem baj, egyáltalán mi értelme van az egésznek? A hanyatló Nyugaton nincs ilyen, de a virágzó Keleten sem jellemző, hogy a klubok ilyen módon jutnak pluszbevételhez. Ott minőségi játékkal, marketinggel próbálják vonzóbbá tenni a csapatot. Mi kezdőrúgunk. Kinek mi jut.

Azon viszont csodálkozom, hogy a NER nem látta meg a kezdőrúgásban rejlő üzleti lehetőségeket. Lehetett volna kezdőrúgó-akadémiá­kat alapítani, működésükre taotámogatásokat igényelni. A kezdőrúgóedző-képzés a világon egyedülálló magyar kezdeményezés lehetett volna, nemzetközi konferenciákon fogadhattuk volna az érdeklődőket. Túl nagy termet nem kellett volna bérelni, de ezek remekül elszámolható események lettek volna.

Meg lehetett volna alapítani a Kezdőrúgó Szövetséget, élén olyan vezetővel, akinek a személye garancia a transzparens működésre, az állami források törvényes felhasználására. A teniszezők biztos segítettek volna találni ilyen irányítót.

Nagyon komoly lehetőségek vannak a szigorítások után is a szurkolói kezdőrúgásokban, kár lenne mindet elszalasztani.

Forrás: Bernau Péter (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8818085662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása