CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A rezsibiztos már a főnökére sem figyel, amikor a kegyeit keresi?

2023. április 18. 00:05 - csú

vendegmunkasok.pngA vendégmunkások miatt lehetnek majd nehéz napjai Csepel nehéz emberének?

Németh Szilárd fb-oldalán közzétette kommunikációs lózung gyűjteményének újabb darabját, Orbán Viktor erősen vitatható mondatainak újabb gyöngyszemét. Eszerint: „Magyarország a magyaroké, a munkahelyek is elsősorban a magyaroké. Orbán Viktor”.

Tudjuk, a pártkatona legfőbb ismérve, hogy nem kérdez, azonnal végrehajtja a parancsot. Németh évek óta ezt teszi, közösségi oldalán ritkán fogalmaz meg önálló véleményt. Lehet, hogy már nincs is?

Ezért figyelmébe ajánljuk, hogy

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének beható tanulmányozását, ahol Orbán Viktor azt mondta, hogy 500 ezer munkavállalóra van szüksége az országnak. 

https://kormany.hu/beszedek-interjuk/miniszterelnok/orban-viktor-beszede-a-magyar-kereskedelmi-es-iparkamara-gazdasagi-evnyito-esemenyen-20230309 

A miniszterelnök vendégmunkásokról is beszélt. Egyrészt a határmenti magyar településekről érkező magyar nyelvű vendégmunkásokról, akik szerinte „a magyar gazdaság részét” alkotják!? Másrészt, „…ezek után jöhetnek a vendégmunkások.” Akik tehát már nem magyar anyanyelvűek, de vendégmunkások! Ugyanolyan vendégmunkások, mint a határon túlról érkező magyar anyanyelvűek vagy a már évek óta itt dolgozó ezrek. 

A Népszavában pedig az olvasható, hogy a debreceni akkumulátorgyárnak „nem igen lesz más választása, minthogy Ázsiából ideközvetített vendégmunkásokat alkalmazzon.” (Nagy munkaerőéhségre kevés magyar dolgozó jut. Népszava, 2023.03.11.) 

Mellesleg Orbán, a kamara ülésén elmondott beszédét azzal zárta, hogy „Nem kell félnetek, jó lesz”. https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2023/03/orban-viktor-balgasag-hogy-2022-t-a-kormany-a-valasztasi-cel-ala-rendelte-volna   Az idézett mondatrész eredetije:

„A királynét megölni nem kell félnetek, jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem ellenzem.”

Az akkori esztergomi érsek írta, a II. András felesége, Gertrudis királyné ellen tervezett merénylettel kapcsolatban. Mi nem akarunk semmilyen kétértelműséget feltételezni a miniszterelnöktől, bár maga Orbán mondta még 2011-ben:

„Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok.” 

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9618072464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása