CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ne feledjük meleg égtájakra elküldeni a rendszert üzemeltető fideszes spionokat

2023. május 22. 00:03 - csú

pegazua_pegasus_kemkedes_megfigyeles_lehallgatas.jpgOrbánék az adófizetők pénzén kémkednek magyar emberek ellen, azért, hogy „még nagyobb politikai és pénzügyi ellenőrzést szerezzenek a nyilvánosság és a médiapiac felett”. Két évvel a Pegazus-botrány kirobbanása után az Európai Parlament a Pegasus- és más kémszoftverek európai használatának kivizsgálásával foglalkozó különbizottsága (PEGA- MKHEHKFK) megállapította azt, amit kezdettől mindenki tudott.

Ennyit az EU dinamizmusáról.

Idehaza garantáltan semmi sem fog változni, amíg Orbán hatalmon van, addig minden ellenzéki civil aktivista, újságíró azzal a nyugodt bizonyossággal élhet, hogy valakik valamilyen eszközzel, ám időnként sóvár szemmel nézik minden mozdulatát, hallgatják minden zörrenését.

Először is nem árt tisztázni: ebben a rezsimben egy ellenzéki

semmilyen kilengést nem engedhet meg magának. A nyílt drogozás, kurvázás és más disznólkodás a fideszesek privilégiuma. Aki nem bír magával, az ne legyen aktív ellenzéki, újságíró stb. Aki pedig pályán marad, attól is kéretik némi önfegyelem. A telefonján, laptopján mindenki csak olyan fotót, dokumentumot tároljon, amit utána viszontláthat az origo.hu-n vagy a TV2 Tényekben vagy a Vadhajtásokon.

Ha esetleg necces dokumentumunk lenne, azt külön adathordozóra mentsük. Politikai újságíró, civil aktivista ha telefonál, akkor használjon titkosítós appokat, akkor is, ha csak a hétvégi nagybevásárlás részleteit egyezteti az asszonnyal. A titkosítós appok ellen bevetett kémszoftverek ugyanis baromi drágák, célszemélyenként tízmillió feletti a használata, ergo a hatalom garantáltan nem tud több ezer embert, folyamatosan megfigyelni.

Ha meg mégis valami rendszert érdeklő dologról kell beszélni, akkor akkor legyen az egy személyes találkozó parkban, telefont maradjon a kocsiban, vagy alaposan csomagoljuk be. Időnként azért használjunk titkosítatlan telefont is. Például egymásnak küldött magánüzeneteinkben ne feledjük el a meleg égtájakra elküldeni a rendszert üzemeltető fideszes spionokat.

Forrás: Batka Zoltán (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3418121022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása