CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elapadt pénzeső a Hollandi úti Németh-féle monstrum felett?

2023. június 13. 00:05 - csú

monstrum_szorny_szornyszulott_birkozo_akademia_kis-duna-part_hollandi_ut_3.jpg A Kis-Duna patján kiderült az ég. Mi fog még itt kiderülni? Mi történhetett, mi az oka a hírtelen jött takarékosságnak? Talán a helyszín fenntartási, működtetési költségeinek megteremtése okoz gondot a tulajdonosnak, a rezsibiztos által létrehozott alapítványnak? 

Kétezer forintot kértek a birkózóbajnokságra kilátogató nézőktől

A hír a kormány több milliárdos, illetve a csepeli önkormányzat több száz milliós támogatásából megépült csepeli Kozma István Birkózóakadémia Hollandi úti csarnokában megrendezett birkózó találkozóról szólt. A KIMBA, a kiemelt sportakadémia adott ugyanis otthont a kötött- és szabadfogású, illetve a női magyar bajnokságnak. 

Ami érdekessé teszi a felnőtt birkózók viadalát: az olimpiai egyéni sportágakban szokatlan módon, erre a magyar bajnokságra jegyet kellett váltani. A versenykiírás szerint

„…a belépődíj 2000, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 forint, az edzői részvétel regisztrációhoz kötött (a díja 2000 forint) …” volt. 

Mi történhetett, mi az oka a hírtelen takarékosságnak? Annyi nézőre számítanak az 500 fős lelátóval rendelkező küzdőtéren, hogy muszáj csökkenteni a versenyre ellátogatók számát? Netán már a bajnokságra sincs pénze a szövetségnek és a másik házigazdának, az FTC-nek? Talán a helyszín fenntartási, működtetési költségeinek megteremtése okoz gondot a tulajdonosnak, a Németh Szilárd által létrehozott alapítványnak? Mi lesz később, ha egyszer vége lesz az alapítványra hulló aranyesőnek? Még az is megeshet, hogy a versenyzőknek is fizetniük kell, hogy részt vehessenek a magyar bajnokságban? 

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6418129368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása