CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit hazudott ezen a héten Kocsis Máté és Gulyás Gergely?

2023. június 25. 00:03 - csú

gulyas_gergely_es_kocsis_mate_fidesz.pngA nemzetközi helyzet és az átverés fokozódik....Egyre nehezebb a dolga a duónak. A tegnapi nagyotmondás ma már semmire sem elég. A bőr nem a napozástól ég le az arcokról, miközben a főnök egyre többet követel...

Azt állította Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (Facebook-oldalán, Gyurcsányné Dobrev Klárának címezve), hogy „a kormány nem zárja ki a 30 év felettieket a babaváró támogatásból. (…) Amikor a maga kedves ura kormányzott, a fiatalok semmit nem kaptak az életkezdéshez. Jól értse, semmit! Maguk még azt is elvették, ami korábban volt. Eltörölték a családtámogatásokat, a gyermekek után járó adókedvezményt és az otthonteremtési programokat.”

Ezzel szemben a tény az, hogy az Orbán-kormány bizony kizárja a 30 év feletti nőket a babaváró támogatásból, csupán egy évig átmenetileg lehetővé teszi, hogy a terhességüket igazolók részesüljenek belőle. Mindenesetre, ha Kocsis nem tudná, a hitelt eddig igénybe vevők kétharmada idősebb volt 30 évesnél. Ami pedig a múltat illeti, a Gyurcsány-kormány nem vonta vissza az adókedvezményt, csak korlátok közé szorította, ellenben kétszeresére emelte a családi pótlékot. Amihez a Fidesz nem nyúlt hozzá, úgyhogy ma csak a töredékét éri. Kocsis szerint jobb, ha Dobrevék hallgatnának. Szerintem meg jobb lenne, ha Kocsisék nem üvöltöznének.

Azt állította Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (hétfői kormányinfóján), hogy „a Soros-szervezetek

eddig is mindent megtettek, hogy országok szuverenitását korlátozzák, adott esetben a gazdaságukat tönkretegyék. Ez az, amiért Soros György Angliába, az Egyesült Királyság területére nem léphet be, mert ha belépne, letartóztatnák egy 92-es tőzsdei akció miatt.”

Ezzel szemben a tény, hogy Soros nem tette tönkre a brit gazdaságot 1992-ben, bár valóban nyert a font leértékelődésén 1 milliárd fontot. Nem törvénysértő módon, és Soros nyugodtan beléphet Angliába, nem tartóztatják le. Háza is van Angliában, de nyilvános londoni szerepléseinek is nyoma volt a sajtóban. 2014-ben egyik könyvének bemutatóján, ’16-ban egy klubban, ahol beszédet mondott, vagy 2018-ban, amikor 400 ezer fontot adott egy mozgalomnak, amely vissza szeretné vinni Nagy-Britanniát az EU-ba. Viszont mintha létezne egy olyan ország, ahol valóban megállították Sorost egy bizonyos Stop Soros törvénnyel, ahonnét kikergették az egyetemét, és ahonnét a Nyílt Társadalom Alapítvány is távozni kényszerült. Tudja, melyik ország ez, Gulyás úr? Hát nem Anglia.

Azt is állította Gulyás (következő kormányinfóján az újabb akkumulátorgyár beruházásokról), hogy eddig mindenki örült ezeknek, csak az elmúlt félévben sikerült „mondvacsinált okokkal, dezinformációkkal és főként odabuszoztatott nem debreceniekkel” Debrecenben hisztériát kelteni, és „azóta minden beruházás kapott egy ilyen sajátos felhangot”.

Ezzel szemben a tény az, hogy eddig sem örült mindenki, hiszen a gödi Samsung gyár környezetszennyezése és zajos működése évek óta tiltakozásokat vált ki a városban. Debrecenben a városiakon kívül a közeli Mikepércsen élők, tehát nagyon is helyiek a legaktívabb tiltakozók, „dezinformációkat” pedig olyanok terjesztettek, mint a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője, akit márciusban menesztettek, miután hatósági szakvéleményében felhívta a figyelmet a tervezett akkumulátorgyár veszélyeire. Nyilván sajátos felhanggal.

Forrás: Bolgár György (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3618152666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása