CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi lesz a Csepel SC Béke téri stadionjával?

2023. július 25. 00:05 - csú

csepel_sc_beke_teri_stadion_fobejarat_2.pngMegkezdődött az a folyamat, amelyben  a Németh Szilárd lakására bejegyzett alapítványba öntött közpénzek és közösséget szolgáló értékek elvesztik közpénz jellegüket.

Megkezdődött a Csepel SC területén közösségi adakozásból és társadalmi munkával épített értékek átkonvertálása, a jól jövedelmező polgári és üzleti célú (magán)hasznosíthatóság körébe. Az első áldozat a Csurgó-ház lett. A hírről Németh Szilárd Fidesz listás országgyűlési képviselő, csepeli lakos tájékoztatta a jelenlévőket.

A látogatás a legrégibb rákosista időket idéző, - a személyi kultusz minden elemét felsorakoztató protokoll keretei között zajlott. A néphülyítés szintjét mutató felvétel készült Németh Szilárd főszereplésével. Az üdvözlésére felsorakozott pártállami potentátok komolyságot mímelő bólogatása mellett

Németh Szilárd megszemlélte a művét.

Hát kérem: aki tud, az tud!

Az a baj csupán, hogy azok a régen a csepeli közéletben dolgozó emberek is tudnak valamit, akik nem tudták elkerülni Németh újabb ömlengéseit! Igen azok, akiket Német Borbély páros ezidáig úgy szidott, mint a bokrot. Úgy mondták azért szidták őket, azért hurcolták bíróság elé őket és azért pellengérezték ki őket, mert el akarták herdálni a Csepel SC vagyonát. Persze akkor is tudták, hogy ez hazugság, meg most is tudják! Csak a fülkeforradalom előtt hazudni bűn volt, most meg dicsőség! Ezért van, hogy nem tépik meg a ruhájukat, nem kérnek bocsánatot, hanem - kicsit tanulva a társadalmi gazdasági környezetnek a vezetői döntésekre gyakorolt hatásáról - maguk is ugyanazt akarják megtenni, amit elődeik elképzeltek. Nem csak az SC-ben, de a kis Duna parton és a sziget csúcson egyaránt! 

Ugyanazt, de alapvetően másként!  Míg az elődök a társadalmi összefogás és a közös gondolkodás és felelősség vállalás keretei között akarták a feladatokat lakossági egyeztetéssel demokratikus alapon elvégezni, addig a mostaniak uralkodói felsőbbrendűséget vindikálva maguknak, saját elképzelésük és saját kedvtelésük alapján teszik ugyanazt. Mindezt az ország pénzén, rettenetesen túlárazva és igen alacsony megvalósulási hatékonysággal produkálják!

A régiek tudják például, hogy Németh Szilárd milyen nagy vehemenciával támadta a Csepel SC átalakításának és a megváltozott körülményekhez igazodó átalakításának kísérleteit. Hazaárulásnak és Weiss Manfréd történelmi örökségének elherdálásának, a csepeli lakosság megrövidítésének címkézte azokat a törekvéseket, amiket a korábbi vezetők elképzeltek. Pedig azok az elképzelések csak éppen annyit kívántak a terület sport funkciójából értékesíttetni, amekkorára egy magát fenntartani képes újjászervezett sportlétesítménynek az indulási bevételek kialakításához szüksége volt. Ennek keretei között lehet, hogy épültek volna lakások is, de edző- és torna-termek és más szabadidő és életmód létesítmények bizonyosan. Kiemelt feladatnak számított a történelmi emlékeket őrző sportcsarnok olyan átalakítása, hogy az a sportrendezvényeken kívül, a kerületi emblematikus társadalmi rendezvényeknek is, (mint a ballagások, szalagavatók, nagygyűlések, koncertek stb) otthona legyen.  Az edzőpályák helyén pedig egy lakossági, élsportolói és tanuszodai igényt kielégítő sportuszodát is elképzeltek az elődök.

A Csepel pálya északi fele azonban továbbra is az élsport és a tömegsport csepeli központja lehetett volna. Oda semmilyen változtatási elképzelés nem terjedt ki.

Most azonban megtudtuk Németh Szilárdtól, hogy ott egy jó nagy darabot kikanyarítanak a Csepel SC területéből, és privát használatba adják. A néhai gondnoki lakást, majd 1980-as évektől klubházi célra átépült létesítményt 600 négyzetméteres alapterületre bővítik. Emeletet húznak rá és 225 millióból teljesen újjáépítik. A környezetbe illő takaros épület helyén egy ormótlan oda nem illő monstrum építésével megkezdődött az egykori sportlétesítmény széthordása! Jelezve annak kezdetét, amit Kósa gondolatok parafrázisából megérthetünk: megkezdődött az a folyamat, ahol a Németh lakására bejegyzett alapítványba öntött közpénzek és közösséget szolgáló értékek elvesztik közpénz jellegüket.

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5818149526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása