CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miként üt réseket szavaival a magyar szellem ózonpajzsán Kósa Lajos?

2023. augusztus 23. 00:03 - csú

kosa_lajos_1.PNGA cívisváros húszszázalékos bölcse magához képest is zsibbasztó ökörségeket beszélt.

A klímaváltozás okozta nagy meleg, a söripar és Kósa Lajos összefüggenek, mondhatni kölcsönhatásban vannak egymással. Például a debreceni Farmer Expón egész biztosan:  a szónoki emelvényhez menet mintha kacskaringósabb lett volna Lajos karbonlábnyoma, másfelől a cívisváros húszszázalékos bölcse magához képest is zsibbasztó ökörségeket beszélt.

Az még úgy-ahogy oké, hogy „II. Szulejmán, Dzsingisz kán, Joszip Visszarionovics komolyabb figurák voltak, mint Ursula von Der Leyen”. Mondjuk mohácsi Szulejmán, aki kinyírta a druszát, speciel I. volt. Igaz, a II. osztályos törikönyvben szerepelt, Lajosunkban nyilván felrémlett a kapufának használt könyv borítója. (Szerencsére akkor még nem volt 12 osztályos rendszer, különben például a Szent István-os borító okán alighanem „10. évfolyam Istvánról” szónokolna.) Az viszont rejtély, honnan szedte, hogy

a világ legnagyobb szén-dioxid-előállító ágazata a sör- és üdítőipar lenne (az energiaipar az, amúgy). Attól, hogy a kólában pezseg a szénsav, még nem lesz feltétlen „előállító”, szemben például Lajossal, akiben nem pezseg semmi, mégis folyamatosan eregeti a szén-dioxidot. Az is csúnyán összekeveredett benne, hogy a Bizottság akarna a magyarokkal sertéshús helyett sáskát etetni. Speciel idehaza a Fidesz káderképzője, a Mat­thias Corvinus Collegium (MCC) népszerűsíti a rovarevést, nemrég például egy fehérvári iskolában kóstoltattak a gyerekekkel sáskaporból készült palacsintát meg a fincsi sült tücsköt.

Lehetne még elemezgetni, hogy hősünk miként üt réseket szavaival a magyar szellem ózonpajzsán. Önmagában már az is vicces kiindulópont, amikor egy Kósa Lajos hülyézi az EU-t, egyáltalán bárkit a széles világon. Tárgyilagosan annyit lehet leszögezni, hogy Lajos szelleme szárnyal, mint a csengeri örökös hölgy által a nevére íratott svájci repülőgépgyár vasmadarai.

Forrás: Batka Zoltán (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1818197937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása