CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Fegyvert váltott az utcai szabadságharcos, de nincs benne köszönet

2023. szeptember 03. 00:03 - csú

orban_viktor_a_felfuvalkodott_2023-07-22_tusvanyos_1.pngÚj csodafegyverrel, a júliusban bevezetett árfigyelővel véd bennünket. Ezért nő tovább az infláció,ezért fizetünk egyre többet a gyorsan elértéketelenedő jövedelmünkből

Az utcai szabadságharcos közel másfél évig ársapkákkal harcolt a szankciós infláció, azaz Brüsszel s egyúttal a közgazdaságtan alaptörvényei ellen. Ezzel megvédte a magyar családokat attól, hogy felesleges dolgokra költsék a pénzüket: az élelmiszerek ára 40-50 százalékkal nőtt, így alig maradt pénzük másra.

A magyar infláció az EU-átlag háromszorosa volt az elmúlt hónapokban, a balti és a visegrádi országokhoz viszonyítva is közel kétszer magasabb.

A kritikákat sokáig lerázta magáról a harcos, de

végül – ki tudja, miért – letette a fegyvert. Augusztus elsejétől levette a sapkáit az árakról, és azóta új csodafegyverrel, a júliusban bevezetett árfigyelővel véd bennünket. A propagandában ez nem a súlyos kudarc beismerése, hanem újabb győzelem: azzal kérkednek, hogy éppen melyik élelmiszer ára csökkent 30 vagy 40, netán 50 százalékkal.

Ennyit gondol a harcos a hívei szellemi képességeiről, akik mindannyiunk legnagyobb örömére és az ország javára a székében tartják. Az ellenzéket sem tartja sokkal többre, és joggal: egy ilyen magas labdát sem próbálnak leütni, még a számukra meghagyott, szűkre szabott térben sem. Eddig jól ítélte meg, hogy ki és mennyire veszélyezteti a hatalmát. Ez a fa nőhet az égig?

Forrás: aha (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5218197251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása