CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Folt a falon, folt a kerületi Orbán-kegyencek becsületén, tekintélyén

2023. szeptember 12. 00:05 - csú

jedlik_folt_a_falon_orban-idezetek_helye_avatas_utan.pngA frissen avatott Jedlik néhány helyiségében éktelenkedő foltokat, a rohamtempóban eltávolított Orbán-idézetek helyét nem lesz nehéz eltüntetni. Több politikai apparátus is nagy erőkkel dolgozik a projekten. Az Németh Szilárdhoz köthető kegyencek és a velük kakasviadalt folytató, Orbánnak hódoló, bókló Borbély-pártiak tekintélyén esett foltokat, a szégyent nehezebb lesz lemosni.

Holnap, szeptember 13-án, szerdán  végre talán a 32 ezer példányban terjesztett Borbély-Ábel-féle szócsőben is szembe találjuk magunkat a megmérgezett Jedlik-avató lenyomatával. Szeptember 6-án, majd egy héttel az átadási ünnepség után végre elkészült és felkerült az önkormányzat honlapjára, csepel.hu-ra is a Jedlik átadásáról szóló tájékoztató hír. http://csepel.hu/#/news/atadtak-a-megujult-jedliket 

    Az aláírás nélküli cikkben az ismeretlen szerző, természetesen a polgármester fb oldalán korábban megjelent szövegből idézve vezeti fel az

átadásról szóló véleményét. Kérdéseink, megjegyzéseink:

* Mi volt az oka, hogy csak 6-án jelent meg az augusztus 31-i ünnepségen történtekről szóló hír?

* A cikk végén megjelenített 160 fotó közé nem fért bele a Németh Szilárd és Borbély Lénárd kézfogását megörökítő kép, (lásd: https://csepeliek.blog.hu/2023/09/03/a_megmergezett_botranyos_unnep_hete_falra_hanyt_politikusi_bolcsessegek_pumpapalya_kitekinto_egy_het), 

amely ugyanakkor a polgármester fb oldalán látható. Mi az oka a kép „eltűntetésének”? Talán Borbély kérte kihagyását? Ha igen, miért? Szégyelli?

* „…a csepelieknek egyetlen fillérjébe sem került.” Ezek szerint a csepeliek által befizetett adómilliárdok nem képezik az ország költségvetésének részét? 

* „A köznevelési államtitkár beszédében elmondta, egy ellenzéki képviselő kifogásolta, miért épül az iskolában kápolna.” Nem csak egy képviselő. Sok tanár, diák és még több csepeli, s a közélet több politikai és civil szervezete sem értett/ért egyet a kápolna intézményen belüli lehelyezésével. Egyébként a gimnázium egy kilométeres körzetén belül megtalálhatóak a katolikus, református, evangélikus, görögkatolikus és a baptista egyházak templomai. 

*  Maruzsa úr szerint „…az intézmény most mindent megkapott,… így már nincs akadálya az erősebb teljesítménynek.” A mondat hűen tükrözi a magyar kormány közoktatással kapcsolatos elfogadhatatlan álláspontját, az egész oktatási rendszer teljes lebecsülését. Az erősebb teljesítmény sok meghatározó tényezőtől függ (a pedagógusok felkészültsége, társadalmi elismertsége, megbecsültsége, iskolai vezetés, tantestületen belüli együttműködés, tanterv, iskolai légkör, független, önálló tanulás stb), amelyek közül csak egy a rendezett, jó színvonalú tanulási környezet. Sajnos az elmúlt 13 év egyértelmű tapasztalata, hogy a kerület vezetésének, bár a szakmai irányítás állami kézbe került, nincs a kérdésről egy önálló gondolata sem. Politikai terepnek tekintik az iskolát, vélik ők felújították/felújítják az iskolákat, a többit oldja meg az állam. Nem oldotta és nem fogja megoldani. 

* Ami az ominózus Orbán-idézet kirakása és a körülötte lezajlott botrány kapcsán írt szövegből kiolvasható, az néhány bizonyíték nélküli állítás („…a miniszterelnök tudta és beleegyezése nélkül…”, „…provokációnak szánta,…)”, annak kimondása nélkül, hogy mi a polgármester véleménye az idézet tartalmáról, kihelyezéséről. Sőt, még beleérthető az is, hogyha a kormányfő engedélyezte volna, akkor, ismerve Borbély eddigi véleményét, korábbi hűségesküjét, nem szólt volna az iskola falán való elhelyezés ellen sem.

    A magyar médiában eddig közel 150 cikk jelent meg a gimnázium átadásáról, az Orbán-idézet körül kialakult botrányról, amely újra hírhedtté tette a fővárosi lakosság körében amúgy sem nagyon népszerű Csepelt, a csepeli önkormányzati vezetést. Ezen csak rontott Ábel Attila alpolgármesternek az egyik közösségi oldalon szeptember 1-én megjelent véleménye, amelyben megvédi a tábla kihelyezését. Sajnálatos, hogy a csepel.hu-n megjelent írás szerzője nem reagált az ezzel kapcsolatos kritikákra. Ez erősíti azt a véleményt, miszerint Borbélyt csak az átadáson őt ért sérelmek érdeklik, míg politikai érdekei nem engedik meg a kormányfői idézet kihelyezése tárgyában az egyértelmű állásfoglalást. A hatalomért vívott harca, a jövő évi polgármesteri választás mindenáron való megnyerése nála mindent felülírt. 
nemeth_szilard_orban_idezettel_es_hegedus_csabaval.pngCsak érdekességként említjük meg, hogy Németh Szilárd csepeli birodalmában, a KIMBÁ-ban most is fenn van az épület egyik belső falán az Orbán-idézet,
s Németh előtte fotózkodik, Hegedűs Csabával, akinek arany cipőt adományozott. Vajon hányat és hova rendelt még a táblából Németh Szilárd? Vagy csak átvette a Jedlikből eltávolított táblák egyikét? 

    Blogunk több írást jelentetett meg a 22,5 milliárdosra sikeredett, sokak szerint túlméretezett gimnáziumi felújítás átadási ünnepségéről. Lásd például „A megmérgezett ünnep…” c. írásunkat: https://csepeliek.blog.hu/2023/09/03/a_megmergezett_botranyos_unnep_hete_falra_hanyt_politikusi_bolcsessegek_pumpapalya_kitekinto_egy_het#more18206035

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3318211253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása