CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazugság, hencegés, hitványság – Ez a Csepeli Hírmondó új száma

2023. október 27. 00:05 - csú

okorsutes_2023-08-20_kozosen_csepelert_3.pngKisütötte. Megeszik a csepeliek? A Fideszből kirúgott, de Orbán és a fideszes kormány kegyeit lázasan kereső  Borbély Lénárd kerületvezető  a Csepeli Hírmondóban immár „hivatalosan” is bejelentette, hogy a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben indul jövő júniusban az önkormányzati  választáson újra a polgármesterségért

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) október 25-én megjelent 20. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

    A Csepeli Hírmondó legújabb számában csak annyi a változás, hogy a lap lényegében már csak Borbély Lénárd polgármesterrel foglalkozik. Választási kampányának mellszéleséggel való támogatása a szerkesztőség, főként a főpropagandista T. K. állandó feladata.

    A kerületi önkormányzatokat érintő közlekedési hírekkel, a kormány Csepelt is érintő döntéseivel, pl. a Déli Körvasút beruházás újabb fejleményeivel, a csepeliek, köztük a helyi kisvállalkozók helyzetével vagy a csepeli iparvállalatok mindennapi gondjaival, a csepeli pedagógusok, egészségügyi dolgozók problémáival a szerkesztőség nem foglalkozik. Vajon miért? 

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Megszolgálni a megbízatást

    A Fideszből kirúgott, de Orbán és a fideszes kormány kegyeit kereső  Borbély Lénárd polgármester a Csepeli Hírmondóban immár „hivatalosan” is bejelentette a Közösen Csepelért Polgári Egyesület színeiben indul a választásokon.

Háziszerzőjének, TK-nak, négy évvel ezelőtti győzelmének évfordulóján nyilatkozva, két oldalon adta elő kampányának legfontosabb mondanivalóját, kampánytémáit. Karácsony Gergely főpolgármester a hibás mindenért, az elmaradt fejlesztésekért. Ennek ellenére a kerület mégis folyamatosan fejlődik. Példái: a koronavírus járványban ingyenes maszkokat osztogattak és megszervezték az oltásokat; túlvagyunk az energiaválság nehezén; óvoda-, iskolafelújításokat végeztek; megépült a napközis és az ifjúsági tábor; az Egészséges Budapestért Program keretében kapott milliókat az egészségügyre fordították; utak épültek a kerületben; folytatódott a csillagtelepi városrehabilitációs program; panel programot indítottak, és nem terveznek leállást a Csepeli Munkásotthonnál sem. Négy éve befejezték a strandfürdő felújítását és programok, rendezvények sora tette elviselhetőbbé a csepeliek életét. Mindebből egyértelmű: Borbély sikert sikerre halmozott az eltelt években, nincs semmilyen probléma a kerületben, hatalmas utat tettünk meg polgármestersége négy éve alatt. Hogy mi a véleménye erről az ellenzéknek, a másképp gondolkodóknak vagy a csepelieknek, az csakúgy, mint polgármestersége 10 éve alatt, most sem derült, derülhetett ki a CSH írásából. 

    Azonban önkormányzati választás előtt állunk. Ezért újból tisztázta(?) Németh Szilárdhoz való viszonyát, a lehetséges ellenjelöltekkel pedig nem foglalkozik, számára az is mindegy ki lesz Németh jelöltje. Ezek szerint tud valamit, vagy magabiztossága csak álca?  Világnézeti felfogása továbbra is konzervatív, s „a kormánnyal számos közös sikert értek el”, s azon dolgozik, hogy ez folytatódjon. Értékei sem változtak, ugyanazokat hiszi, mint 15 éve: a közösség, a család, a vallás ereje – most egy civil közösséggel, amelynek ő az elnöke, összefogva adhatja a megoldást. Egyértelmű: gyakorlatilag változatlanul Orbán Viktor és a Fidesz híve. Pártonkívüli pártkatona. Bár jelenleg a pénz, paripa és a fegyver is a kezében van, nem biztos, hogy könnyű kampányra számíthat.

    Egyébként kíváncsian várjuk Németh Szilárd reagálását arra, hogy „…teljes egészében a csepeli önkormányzat készítette elő és terveztette meg” a Jedlik felújítását.

2) Ünnepi megemlékezés, díjátadó és szoboravatás 

    Blogunk október 22-i írásában az ünnep előtti napon foglalkozott az október 23-i kerületi ünnep előkészületeivel. https://csepeliek.blog.hu/2023/10/22/egy_het_katonai_hid_arulkodo_hallgatas_lakasugyben_rejtelyes_kapkodo_meghivas_kitekinto 

A mostani írás kapcsán csak megjegyezzük, hogy az ünnepséggel kapcsolatos tájékoztató bőven a lapzárta után került a lapba, ami, a témától függetlenül, a szerkesztőségi munka feltételeinek teljes semmibevételét jelenti. Most csak néhány mondatot idézünk írásunkból: 

„ > Mi köze volt Wittner Máriának, az országgyűlés három éve elhunyt képviselőjének a kerülethez, azon kívül, hogy 2010 után Csepel Díszpolgára lett és tavaly októberben róla nevezték el a volt Görgey iskola helyén épült parkot?.... 

> Ismereteink szerint az önkormányzat képviselő-testülete nem tárgyalt az emlékmű felállításával kapcsolatos semmilyen témáról. Miért nem? Volt egyáltalán…valamilyen polgármesteri egyeztetés a képviselőkkel, a helyi önkormányzati képviselővel vagy lakótelepen élők kisebb-nagyobb csoportjával? …

    Egyébként…Csepelen 2006. október 23-án, az 56-os forradalom emlékére, a kerület főterén, a Szent Imre téren már átadtak egy 1956-os emlékművet…. (A csepeli ’56-osok tiszteletére és emlékére. A szerk.megj.) Borbély úr mi volt a valódi célja egy újabb megosztó emlékmű felállításának? Mi volt a baj a közösen felállított emlékművel? Mennyiben támasztja alá az újabb emlékmű, rajta Wittner Mária 2001. február 25-én elmondott beszéde, a „közösen Csepelért” szlogenű kampányszövegének hitelességét, mennyiben járul hozzá a csepeliek valódi összefogáshoz? Vagy tényleg semmi sem számít, csak a kampány, a mások, a másképgondolkodók betonba döngölése, a mindenáron való győzelem?” 

3) Ültessünk közösen 1000 fát!

     A hirdetés bal felsősarkában a polgármester, aki egyben az egyesület elnöke, jobb alsó sarkában a programot szervező Közösen Csepelért Polgári Egyesület emblémája. Ha ez nem önkormányzati rendezvény, akkor jogos a kérdésünk: mennyit fizetett az egyesület a hírdetésért? Ha az önkormányzat szervezi a faültetést, állja a költségeket, akkor csak azért szerepel a szöveg alján az egyesület emblémája, hogy a polgármester népszerűsítse saját egyesületét? 

    Csak érdekességként jegyezzük meg, hogy a közterületekre kiültetésre kerülő facsemeték ára bár változó, de az utcafrontokat, parkokat kedvelő kőris pl. 30.000 Ft körül van. Ki fizeti a költségeket? 

4) Előszőr együtt a Csepel SC korábbi sportolói 

    Blogunk október 15-én, a heti összefoglaló részeként írt néhány gondolatot a régi csepeli sportolók találkozóiról.  

https://csepeliek.blog.hu/2023/10/15/egy_het_csepelen_suket_fulek_nemasagi_fogadalom_vakitas_palyazattal_szemfenyveszto_a_kapuban#more18234711 

A két veszekedő politikus egymással vetélkedő rendezvényeinek mindössze annyi látható eredménye van, hogy Németh Szilárd csapata kifestette a Csepel SC Alapítvány Béke téri telepének főbejárati kapuját. „Azaz díszkapu már van, de korszerű, minden sportolói igényt kielégítő, működő és fenntartható csepeli sportpálya a Béke téren még a láthatáron sincs. Ígéretekkel pedig tele már a padlás. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3318243697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása