CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Váncsa István: Még nem nyugat, de majdnem

2023. október 30. 00:03 - csú


mutet_operacio_operalas_2.pngTörtént mindez abban az országban, amelynek a lakossága szinte minden mértékadó ország lakosainál többet költ az egészségügyre a saját zsebéből

Ádám ősapánknak az Úr kivette egy bordáját, és megteremtette belőle Évát, vélhetőleg avval a céllal, hogy Ádámnak a továbbiakban legyen kivel civakodnia.

Ez rég volt, és nyilván igaz se volt. Egy Kovács István Ádám nevű férfinak viszont napjainkban vették ki a bordáját, és nem is egyet, hanem mindjárt ötöt, továbbá nem azért, hogy öt felesége legyen, hanem tévedésből. Azért, mert a

magyar egészségügy úgy működik, ahogy.

Ádám ősapánk megbékélt az ő Évájával, és a továbbiakban boldogan éltek, amíg meg nem haltak, Kovács István Ádám ezzel szemben boldogtalan, neki ugyanis egy füst alatt a fél tüdejét is kivették, ugyanakkor, ugyanott és ugyancsak tévedésből, így aztán minden korty levegőért keservesen meg kell harcolnia.

Történt mindez abban az országban, amelynek a lakossága szinte minden mértékadó ország lakosainál többet költ az egészségügyre a saját zsebéből – ezt nem én mondom, hanem dr. Rékassy Balázs orvos, egészségügyi szakmenedzser, egészségpolitikai szakértő írja a g7.hu oldalon.

Azt is írja, hogy az állam egyre inkább kivonul az ellátásból, magára hagyja a benne maradt dolgozókat és a teljes társadalmat, továbbá rámutat – mármint dr. Rékassy –, hogy mára a hazai egészségügy árai a nyugat-európai árakkal azonosak, azzal a különbséggel, hogy ott egy transzparensebb, biztosítók, állam, illetve kamara által megfelelően szabályozott, minőségi ellátást nyújtó rendszer működik.

Forrás: Váncsa István (Élet és Irodalom)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3218232925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása