CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi bőszítette fel Varga Juditot?

2023. november 14. 00:03 - csú

baratok_nemeth_szilard_es_varga_judit_akademian.pngCsípőből vágott vissza a feldühödött volt miniszter a világ egyik mai leghíresebb filozófusának (Képünkön még a rezsibiztos társaságában)

Most, vagy Angela Merkel emléke halványul, és nincs, aki megvédje, a magyar kormányfőt, vagy pedig  a miniszterelnök durvult el annyira, hogy a diplomácia elemi szabályait is megcsúfolva viselkedik, s már nem hagymázas rémálma, hogy fél Európa támadja, hanem maga a valóság.

Ismét nagyokat brüsszelezett ugyanis az október 23-i beszédében, amikor a Szovjetunióhoz hasonlította az EU-t azzal, hogy „szerencsére Brüsszel nem Moszkva. "Moszkva tragédia volt, Brüsszel csak egy rosszul sikerült kortárs paródia." Ez aztán eljutott az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell fülébe is, aki annyit fűzött hozzá:„Őszintén szólva nem látok semmi hasonlóságot Budapest szovjet – 1956-os - megszállása és a Berlaymontban (az Európai Bizottság székhelye Brüsszelben) történtek között. Egyetlen tankot sem látok ott. Senki nem kötelezi arra Magyarországot, hogy az Európai Unió tagja legyen”.

Emmanuel Macron francia elnök pedig azzal kommentálta az Ukrajnával kapcsolatos magyar álláspontot, hogy vannak bizonyos korlátok és egyetlen tagállam sem gyengítheti a blokkot. Az ukrajnai háború kezdete óta az volt az Európai Unió erőssége, hogy egységes volt a frontvonal tartásában. A francia elnök arról is beszélt, hogy Magyarország szuverén döntés jogán csatlakozott annak idején az Európai Unióhoz, nagy hasznot húzott belőle és a magyaroknak azóta sokkal jobb az életük. Macron elítélte Orbán és Vlagyimir Putyin pekingi találkozóját, ami kicsapta a biztosítékot másoknál is, Xavier Bettel leköszönő luxemburgi kormányfő így csattant fel: a magyar miniszterelnök „beintett a haldokló ukránoknak”. Az pedig csak olaj a tűzre, hogy Orbán Viktor a Kijevnek szánt támogatásokat sem tartja észszerűnek. „Magyarország se nem bírja, de nem is akarja bírni”, hogy pénzt küldjön Ukrajnának a magyar adófizetők pénzéből – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország!című műsorában.

Francis Fukuyama japán származású amerikai filozófus és politológus a Szabad Európa ukrán nyelvű kiadásának adott interjúban kijelentette, hogy szerinte az olyan országoknak, mint Magyarország, nem szabadna már az EU-ban lenniük, mert országukban már nincs demokrácia.

Ez annyira felbőszítette Varga Judit volt igazságügyi minisztert, aki a Fidesz listavezetője lesz a 2024-es EP-választáson, hogy csípőből vágott vissza: „Fukuyamára érdemes figyelni, csak tudni kell jól olvasni: pont fordítva, vagy a szórakoztató irodalom részeként! Egy biztos: A tévedéseiről ismert filozófus egyszer még meg fogja köszönni a magyaroknak, hogy mindvégig kitartottak Európa és az Unió mellett. ”

Nem tesz jót senkinek, ha krakéler módon válaszol valakinek egy vitában, mert azzal a veszéllyel jár, hogy hirtelen hevében éleslátását veszti. A jelek pedig egyértelműek: Európa nagy részének elege van a magyar krakélerségből. Meglehet, Orbán nem szándékozik kilépni az EU-ból, inkább megvárja, amíg a helyzete tarthatatlanná lesz, amíg ki nem közösítik, el nem szigetelik szinte hermetikusan, felismerve, hogy nincs helye Európában. És akkor már csak egy kérdés marad: mit kezd Orbán a földrész közepén ragadt, zárvány-Magyarországgal? És mit kezdünk mi vele?

Forrás: Friss Róbert (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10018249965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása