CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Keressük egymást gyerekek! Humorral a Fidesz-hatalom és az Orbán-rendszer ellen

2023. december 16. 00:03 - csú

kutyapart_telefonfulkek_ujpesten.jpgÚjpesten egyetlen éjjel a kutyapárti passzívisták felújították és hasznos funkciókkal látták el a használaton kívüli telefonfülkéket. Lett antikvárium-fülke, megunt ruhák fogasa, beraktak mikrót a rászorulóknak, hasznos információkat ragasztottak ki, és persze „Kit utáljunk ma?”-kereket is lehet pörgetni.

Angliában láttam már, mi történhet, mikor az emblematikus piros – de feleslegessé váló – telefonfülkéket társadalmi hasznosításra ajánlják fel. Tucatnyi praktikus ötlettel lakták be hamarosan. De Újpest nem Nagy-Britanniában van. Az Újpest-központ aluljárójában a telefonokat is rég leszerelték a hét lepusztult fülkében, és senki nem akart a gazdájuk lenni.

A civil szervezeteket, a polgárok véleményét közvetítő mozgalmakat nemzeti konzultációkkal „kikerülni” próbáló kormány egyetlen komoly ellenfele

lassan ebben a műfajban a Kutyapárt. Már a szivárványos pad esetével megmutatták, hogy a kreativitással és a humorral nagyon nem tud mit kezdeni a hatalom – és rögeszmés követői.

Újpesten egyetlen éjjel felújították és hasznos funkciókkal látták el a fülkéket. Lett antikvárium-fülke, megunt ruhák fogasa, beraktak mikrót a rászorulóknak, hasznos információkat ragasztottak ki, és persze „Kit utáljunk ma?”-kereket is lehet pörgetni. De távolról terrorközpontnak is tűnhet. Üzenem a rombolni indulóknak, hogy ez csak egy üzenet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5618271647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása