CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért hiteltelen a csepeli polgármester vezetése alatt álló egyesület petíciója?

2024. január 17. 00:05 - csú

borbely_lenard_ok-1_1.pngHogyan tette hiteltelenné, silány kampányanyaggá a polgármester a Budapest-bérlet és a HÉV csepeli utasai ügyében írt petíciót? Ahelyett, hogy a kerületi ellenzéki pártokkal, néhány civil szervezettel összefogva, együttműködve, Csepel érdekében, közösen petícióban fogalmazta volna meg a csepeliek véleményét. 

Borbély Lénárd polgármester fb oldalán január 15-én közzétette a Közösen Csepelért Polgári Egyesületnek a csepeli HÉV-ért indított petícióját. A petíció szerzői, Borbéllyal a hátuk mögött, Csepel lakossága nevében (sic!), világnézettől és pártállástól függetlenül közös kiállást kérnek a Budapest-bérlet megmaradása érdekében. Egyetértek a Budapest-bérlet megmaradásával, azonban a polgármesteri poszttal kapcsolatban van néhány kérdésem, megjegyzésem: 

> Felvetődhet a jogos kérdés: a polgármester azért, az általa létrehozott és elnökölt kampányszervezet, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület petícióját tette közzé, mert nem akart felvállalni egy a saját maga nevében és beosztásában megfogalmazott petíciót? Vagy még a látszatát is el akarta kerülni a konfrontációt Lázár miniszter úrral, a mögötte álló kormánnyal?

> Borbély korábbi, eléggé lagymatag, a felektől egyenlő távoltartást felmutató nyilatkozata számomra elfogadhatatlan volt. Lázár miniszter szakmailag, anyagilag értékelhetetlen javaslatát támogatva akart nyomást gyakorolni Karácsony Gergely főpolgármesterre. Hétfőn, a posztolt petíció feletti szövegében ugyanerre hivatkozva sürgetett – a csepeliek érdekében –, mielőbbi megegyezést. Sőt, azt írta, hogy

„…arra kérem a Karácsony Gergely főpolgármestert támogató csepeli baloldali pártokat és Szabó Szabolcs megválasztott országgyűlési képviselőt, tegyenek meg mindent, bírják jobb belátásra a főpolgármestert annak érdekében, hogy Budapest vezetése mielőbb egyezzen meg a kormánnyal és támogassa Lázár János javaslatát.”

    Polgármester úr, a helyi ellenzék már korábban – a DK múlt szerda óta aláírást gyűjt, a Momentum ugyanakkor –, elindította petícióját a Budapest-bérlet megtartása érdekében. Ön és az önkormányzati média ezt elhallgatta. Miért? Miért nem csatlakozott a baloldali, minden csepelihez szóló akciójához? Petíciója ezért egyrészt egy kicsit elkésett, másrészt azt sugallja, hogy a baloldali pártok és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő eddig nem tett semmit, tehát ők lesznek a felelősök, ha az ügyben nem születik a csepeliek számára is elfogadható döntés. A polgármester, miközben politikamentes kiállást kért, tudatosan politizál.

> Az egyesület petíciója az aláíróktól a peticio.com online oldal által elfogadott adatokon (keresztnév, név, város, ország, e-mail-cím) túl pontos lakcímet is kér. Miért kell megadni egy kampánycélokat szolgáló civil szervezetnek lakcímüket? A petíció utolsó mondata megadja a választ:

„HOZZÁJÁRULOK, HOGY A KÖZÖSEN CSEPELÉRT POLGÁRI EGYESÜLET A ÁLTALAM MEGADOTT SZEMÉLYES ADATAIMAT KAPCSOLATTARTÁS CÉLJÁBÓL KEZELJE, A MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEIMEN MEGKERESSEN, TÁJÉKOZTASSON TEVÉKENYSÉGÉRŐL, VAGY AZ AKTUÁLIS VÁLASZTÁSI KAMPÁNYOKKAL KAPCSOLATBAN.” 

Így tette hiteltelenné, silány kampányanyaggá a polgármester a petíciót. Ahelyett, hogy a kerületi ellenzéki pártokkal, néhány civil szervezettel összefogva, együttműködve, Csepel érdekében, közösen petícióban fogalmazta volna meg a csepeliek véleményét. 

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4518304667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása