CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A magyar jogállam legyilkolásához Orbánéknak semmi sem drága

2024. február 22. 00:03 - csú

orban-kosa-rogan-x_mate_3.pngSzemélyesen tőlük  tudjuk, nem arra kell figyelni, amit mondanak, hanem arra, amit csinálnak. Abból viszont, amit csinálnak (mármint Orbánék), egy egészen sajátos szuverenitásvédelem rajzolódik ki.

Röviden: ha kelet felől ütközik akadályba a szuverenitás, az – bármi is az oka illetve a következménye – nem gond. Nem bánjuk az előnytelen gázszerződésen elbukott százmilliárdokat: bármennyire is a magyar gazdaság első számú kockázata az egyoldalú kitettség az orosz energiának, annyira sosem vagyunk szuverének, hogy ebből visszavegyünk.

Nem zavar a nyílt, lázító történelemhamisítás az

orosz törikönyvben '56 ügyében. Nem tesszük szóvá, ha Kína drágán, de szakszerűtlenül épít nekünk vasutat - a mi pénzünkből, de a saját hasznára. És nem szólunk az ujgurok (türkök) rabszolgasorsáért, meg a baskírok (kipcsakok), marik (finnugorok) kirívóan tömeges frontra küldéséért, hiába a rokonaink: a keleti elvtársak szuverenitását nagy tiszteletben tartjuk.

Nyugat felé viszont nulla toleranciát mutatunk. Sőt: míg keleten akkor is hipertoleránsak vagyunk, ha anyagilag belerokkanunk, nyugaton ok nélküli szuverenitás-csatákat provokálunk, kerül amibe kerül.

Márpedig rengetegbe kerül. Annak, hogy olaj- meg gázügyben kötjük az ebet az orosz karóhoz – ami nyugati irányból nézve nemhogy szuverenitásnak nem tűnik, de egyre inkább önként vállalt reszovjetizálásnak látszik –, összességébe ezermilliárdos a számlája extrém inflációban, meg a Putyin-féle gátlástalan túlárazás költségében. Azért, hogy az EU ne szólhasson bele a magyar jogállam legyilkolásába– a dolog lényegét tekintve az uniós jog be nem tartásába –, hajlandóak vagyunk további ezermilliárdos áldozatokat hozni, például a meg nem kapott uniós támogatások, vagy a hűlt helyüket kipótló drága hitelek formájában - és akkor a befagyott gazdaságról, meg annak a summájáról még említést sem tettünk.

Ki érti ezt? Megérthető-e anélkül, hogy átverést, vagy méginkább árulást gyanítanánk? És kimenekülhetünk-e még belőle, ha egyszer a többség is átlátja, hogy mire megy ki a játék?

Forrás: Hargitai Miklós Szuveréntitás-csapdacímű írása (Népszava) 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8318323881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása