CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Színes, szagos, hazug és drága kampánylap a CSH új száma is

2024. február 23. 00:05 - csú

szemetbe_dob_szemetes_kosar_kukazas_kukazik_1.pngSok lakásban a Csepeli Hírmondót,  a kerületvezetők egyik legfontosabb szócsövét, a polgármester személyes kampánylapját már érkezésekor  elteszik a méltó helyére

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) február 21-én megjelent idei 4. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

    A változatlan (Borbély-Ábel féle) szerkesztési elvek, a politikai előírásokhoz, mondanivalókhoz, témákhoz való elvtelen ragaszkodás egyre unalmasabbá, egyoldalúbbá teszi a Csepeli Hírmondót! 

Ami a lapba e héten belefért, az mind az önkormányzati fejlesztésekről, az ellenzék, és minden másképp gondolkodó lejáratásáról és Borbély úr, illetve a hozzá hű vagy átállt képviselői csapatát alkotó jelöltjeinek munkájáról, terveiről szólt. De még mindig osztogatják a gondosórákat, az ingyenes LED-s égőket, komposztládákat. Az itt élők mindennapjai, a csepeliek megélhetési gondjai, a vállalkozások küszködései meg szót sem érdemelnek.    

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Fejlesztések a kerületben

    A lap Aktuális rovatának immár állandó része. Feladata a kerületi sikersztorik bemutatása, esetenként ismétlése, vagy átvétele, a polgármesteri kampány segítése – többnyire Borbély fb oldaláról. Egy-egy kép, kevés szöveg, ami növelheti az olvasottságot, azonban nem ad lehetőséget a bemutatott fejlesztések tartalmi összefüggéseinek, esetleges hiányosságainak bemutatására. Blogunk korábban már reagált pl. a Vízmű lakótelepen lévő játszótér felújítására, ahol az alpolgármester, a Borbély csapat tagjaként akar a választásokon indulni, de foglalkoztunk a Csepeli Napközis Tábor további fejlesztésével is, amellyel lassan közelíti a tábor fejlesztése a 2 milliárd forintot.  

2) Az önkormányzatot lehetetlenítené el Németh Szilárd a baloldallal összefogva  

    Ezen a helyen jelennek meg a Németh Szilárd és az ellenzék elleni dörgedelmes írások, rendre felsorolva a Borbély-Ábel duó által kitalált bűneiket, ármánykodásukat a polgármester és az önkormányzati költségvetés ellen. 

A Németh elleni vádak hónapok óta ismétlődnek, miközben a polgármester gondosan kikerüli a Németh által esetenként felhozott bűnökre való tényszerű válaszokat. A módszer az ellenzék esetében is ugyanez. Mindkét esetben nem a konkrétumokat hozza fel a szerző, Borbély udvari újságírója, TK, hanem saját értelmezésében szórja átkait az érintettekre. Ami pedig a címet érinti: a Németh és a baloldal közötti összefogás a szerző és Ábel Attila alpolgármester kedvenc témája is. Úgy látszik az urak üldözési mániája a Borbély csapat választási kampánytémájává nőtte ki magát, csakúgy, mint Karácsony Gergely főpolgármester vétkeinek tények nélküli ismételgetése. A cikk végén a szerző megszólaltatja a polgármestert is, de csak hazugságokra tellett. Semmi alapjuk ugyanis a Borbély által kitalált állításoknak. Egyébként, a költségvetés elfogadásának törvényi határideje március 15, s a hatályos önkormányzati törvény 115. §-a (1) szerint: „A helyi önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.” 

    Miért nem volt a lapban másfél oldal arra, hogy korrekten beszámoljanak a polgármester és az ellenzék között, a költségvetés elfogadásáról folyó botrányos vitáról, a másik oldal, az ellenzék konkrét tartalmi javaslatairól? Ne Borbély úr „magyarázza”, hogy mit akar az ellenzék, hanem ők maguk kapjanak helyet véleményük, javaslataik megfogalmazására. Ez azonban nem a polgármester érdeke, s messze áll kampánycélkitűzéseitől is. Amig vita van, addig ő nyugodtan kampányol, nemegyszer a költségvetés terhére. Egyébként az a kampány, amit Borbély úr a CSH megjelenése előtt saját fb oldalon folytatott, az IGEN a költségvetésre….stb feliratot tartalmazó képekkel és szövegekkel, az azt mutatta, neki már csak a hatalom megtartsa a fontos, amihez felhasznál mindenkit és mindent.  

    A vészharang kongatása helyett inkább arra kellene a polgármesternek koncentrálnia, hogy mielőbb üljön le a képviselő-testület tagjaival, s valós tárgyalásokat folytasson a költségvetési rendelet-tervezet elfogadásának feltételeiről.  

3) Kerek évfordulóját ünnepli a Helytörténeti Gyűjtemény

    A cikk több, az elmúlt 10 évben bekövetkezett változásról ad számot. Elhallgatja viszont a múltat. Azt, hogy Németh és Borbély 2010-es győzelmük után, a Csepeli Művelődési Központ megszűntetése, a csepelikultúráért hosszú éveken át eredményesen dolgozó szakmai gárda szélnek eresztését követően bezárták a Csepeli Helytörténeti Múzeumot is. https://csepeliek.blog.hu/2014/01/22/a_csepeli_kultura_allapotarol_a_magyar_kultura_napjan

Sőt. Tudatosan elfelejtették a csepeli Helytörténeti Gyűjtemény megalapozásában, létrehozásában és sikeres működésében meghatározó szerepet játszó dr. Bolla Dezső tanárt, geográfust és helytörténészt.  

4) Disznótoros fesztivál Csepelen

    A kerület életében meghatározó jelentőséggel bíró hatalmas gasztronómiai és magas kulturális igénnyel összeállított nemzetközi esemény másfél oldalt kapott a hírmondóban, ahol a sok indulóból sikerült valahogy azt is kiemelni, hogy „…Borbély Lénárd polgármester vezetésével …. elindult a Közösen Csepelért Polgári Egyesület is.” Fantasztikus. Ők is elindultak?! Nahát! Részvételük jelentős mértékben emelte a rendezvény jelentőségét. Vajon miért nem írták bele, hogy Borbély egyben az egyesület polgármesterjelöltje is? Talán szégyellték? 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1018336925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása