CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gesztusok helyett átverés és kiütés

2024. március 09. 00:03 - csú

vituki_helyere_atletikai_vb_stadion_a_2023-as_atletikai_vb-re.jpgAz atlétikai stadionhoz adott hozzájárulásért cserébe 50 milliárdot ígért a kormány a főváros egészségügyi rendszerének fejlesztésére. A felét se kapta meg, miközben a többszörösét vették el Budapesttől azóta mindenféle címen és közben ugrott a diákváros terve is.

A bokszringben nem szokás gesztusokat tenni. Az ellenfél és a közönség is könnyen a gyengeség jelének vélheti. Különösen kockázatos ez egy olyan ellenféllel szemben, aki régen maga mögött hagyta a finom gesztusok világát, talán soha nem is mozgott benne otthonosan. „A politikában mindig csak egy ütésre vagy a padlótól.” - mondta a hétvégén Orbán Viktor. Azt nem mondta, de tapasztalat: soha nem mulasztja el bevinni azt az egy ütést, ha alkalma adódik rá.

Az ellenzéki városvezetés ehhez képest öt éve úgy tesz, mintha nem ütnék le rögvest, ahogy bemászik a kötelek közé. Kezet nyújt, ajándékot visz, illedelmesen hajolgat. Holott már az elején kapott egy gyomrost. Az

atlétikai stadionhoz adott hozzájárulásért cserébe 50 milliárdot ígért a kormány a főváros egészségügyi rendszerének fejlesztésére. A felét se kapta meg, miközben a többszörösét vették el Budapesttől azóta mindenféle címen és közben ugrott a diákváros terve is. Tavaly Karácsony Gergely a közgyűlést mellőzve saját hatáskörben hagyta jóvá, hogy a fővárosi önkormányzat, illetve cégei átengedjék Budapest több tízezer közvilágítási oszlopának reklám célú hasznosítását a NER két dicső lovagjának. Elhitték, hogy az elefántfüleken nem lesz majd narancs.

Azután jött a Lázár kottájából játszott kölcsönös bérlet elfogadás, amelyen sok milliárdot bukhat a főváros. S ha már ott voltak a tárgyalóasztalnál, a főváros segített kisimítani a HÉV-ráncot is az abroszon. A szolidaritási adó inkasszói jelentette gyomrosoktól lélegzetet is nehezen kapó városvezetés nagylelkűen belement az uniós projektcserébe: Lázár későbbre tolhatja a HÉV-felújítást, mert sehol se tartanak az előkészítéssel. A gyorsan fogyó idő miatt forrásvesztés kockázatát átpasszolva ezzel a fővárosnak, miközben Mini-Dubaj ügyben Lázár szóba se áll velük. 

Forrás: SZALAI ANNA (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2818330175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása