CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Polt Péter ügyészsége fogja cáfolni holnap Magyar Péter vádjait?

2024. március 25. 00:03 - csú

polt_peter_portre_gondterhelten.jpgMagyar Péter állításainak a bizonyítása, cáfolata a Polt Péter (képünkön) volt fideszes politikus vezette ügyészség feladata lenne. Akikről Magyar Péter meg azt állította, hogy Rogán Antal miniszter, vagy emberei az ügyészek orra előtt manipulálták a Völner-Schadl-ügy iratait. Ami hivatali visszaélés, illetve minősített adattal visszaélés.

Na, ha valamikor, akkor most lenne jó, ha Magyarországon lenne egy független, pártatlan Európai Ügyészség.

Igazi 22-es csapdája kezd kibontakozni: amennyiben igazak Magyar Péter állításai, hogy Völner Pált a gyanúsítás előtt figyelmeztették arra, hogy Schadl György miatt ő is titkos megfigyelés alatt áll, illetve erről a kormánytagok is tudtak, úgy az szigorúan titkos minősített adattal visszaélés (Btk. 265/3) bűnpártolás (Btk 282) ráadásul mindezt vezető beosztású, hivatalos személyként elkövetve. Garantált letöltendő.

Viszont

Magyar állításainak a bizonyítása, cáfolata a Polt Péter volt fideszes politikus vezette ügyészség feladata lenne. Akikről Magyar Péter meg azt állította, hogy Rogán Antal miniszter, vagy emberei az ügyészek orra előtt manipulálták a Völner-Schadl-ügy iratait. Ami hivatali visszaélés (Btk 305) illetve minősített adattal visszaélés (Btk 265).

Nyilván nem véletlen, hogy a jogi végzettségű Magyar Péter a sajtó előtt patikamérlegen adagolta a szavait. Azt például még véletlenül sem mondta, ki, hogy a hangfelvételein konkrétan ki mond és mit, mivel ha a Polt-féle ügyészség esetleg nem emelne vádat saját maga ellen akkor mindez súlyos rágalmazás (Btk. 226)

Viszont ha meg az ügyészség netán tárgyszerűen bebizonyítja, hogy Magyar lódított vagy  túlzásokba esett – előfordult ilyen is a napokban – az idehaza immáron legfeljebb a Fidesz-szektának lesz hihető. A többi hatmillió magyar meg esetleg emlékezhet arra, hogy a Völner-Schadl-ügy nyomozati irataiban tényleg kismillió közvetett jele volt például annak, hogy Rogán Antal és Schadl György szoros kapcsolatban kellett, hogy álljanak. Majd aztán ezekből valahogy semmi sem került be a vádiratba. Ahogy eddig az összes, a Fidesz legfelsőbb szintjét érintő, súlyos korrupciós ügy – Trafikok, Elios, Microsoft, Híd a Munka világába – valahogy mindig elsikálódott.

Forrás: BATKA ZOLTÁN (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7718362787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása