CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel legrangosabb helytörténészét „kifelejtik” a helytörténelemből a kerületvezetők?

2024. április 09. 00:05 - csú

kiralyerdei_muvelodesi_haz_indul_a_bakterhaz_bendeguz_es_a_banya_2.jpgKiseprűzik a múlt egy részét a csepeli helytörténetből?

Kerek évfordulóját ünnepli a Helytörténeti Gyűjtemény - adta hírül a kerületvezetők szócsöve.

A Csepeli Hírmondó cikke több, az elmúlt 10 évben bekövetkezett változásról ad számot. Elhallgatja viszont a múltat. Azt, hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd 2010-es győzelmük után, a Csepeli Művelődési Központ megszűntetése, a csepeli kultúráért hosszú éveken át eredményesen dolgozó szakmai gárda szélnek eresztését követően

bezárták a Csepeli Helytörténeti Múzeumot is. https://csepeliek.blog.hu/2014/01/22/a_csepeli_kultura_allapotarol_a_magyar_kultura_napjan

Sőt. Tudatosan elfelejtették a csepeli Helytörténeti Gyűjtemény megalapozásában, létrehozásában és sikeres működésében meghatározó szerepet játszó dr. Bolla Dezső tanárt, geográfust és helytörténészt.  

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8418342565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása