CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért titkolózik a kerületvezető, ha Csepelről döntenek a fővárosban?

2024. május 07. 00:05 - csú

borbely_lenard_ok-1_2.pngNyoma sincs annak, hogy Csepel polgármestere részt vett a fontos csepeli ügyekről (közlekedés, szennyvíztisztító, közszolgáltatások) döntő fővárosi közgyűlésen. Akkor miért ül ott a Fideszből és a fővárosi Fidesz-frakcióból is kizárt csepeli kerületvezető a Fidesz kegyeit keresve?

A Fővárosi Közgyűlés, legutóbbi ülésén 36 előterjesztés sorsáról kellett dönteni, köztük több, Csepelt is érintő ügyről.

A fontosabb napirendek között csepelieket érdeklő témák is szerepeltek:

    Beszámoló a BRFK múlt évi munkájáról;  a BKK tavalyi munkája és idei tevékenysége bővítésével kapcsolatos szerződés; a főváros idei költségvetési tervének módosítása; átcsoportosítások a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok és szervezetek további feladatainak bővítése érdekében; a Budaesti Központi Szennyvíztisztító Telep (Csepel) felújítási feladatainak elszámolása; a Budapest Esély Nonprofit Kft idei közszolgáltatási szerződése stb. 

    Fontos téma volt a Budapesti Dísz-és Közművilágítási Kft. tulajdonosi összetételének módosítása, amely szerint a cég 2025. elejétől teljesen a Főváros érdekkörébe fog kerülni. 

    A közgyűlésről Borbély Lénárd polgármester, aki tisztségénél fogva tagja a közgyűlésnek, eddigi gyakorlatának megfelelően sem a saját fb oldalán, sem a csepel.hu internetes honlapon semmilyen tájékoztatást nem adott, pedig – mint láthattuk, ‑ több napirend is érintette Csepelt. Akkor miért ül ott a Fideszből és a fővárosi Fidesz-frakcióból is kizárt csepeli kerületvezető Fidesz kegyeit keresve?

h.-r.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5318368993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása