CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért hagyjátok?

2024. június 11. 00:05 - csú

borbely_krumplival_es_almaval.jpgA kampány alatt beszélgetéseim során visszatérő kérdés volt a miért hagytátok?  A korábbi dialógusoknál is előbb utóbb oda jutottunk, hogy szintén felmerült a kérdés: miért hagyjátok? Arra gondolnak ilyenkor a kétségbeesett emberek, hogy a képviselő-testület tagjai azért vannak, hogy figyeljék, ellenőrizzék a vezetőket. A képviselőknek tehát időben le kéne fogni a vezető lopásra kinyújtott kezét, be kéne fogni hazugságra nyíló száját.

A kétségbeesett kérdés, hogy „miért hagyjátok” azt takarja, hogy miért nem gátolja meg a testület az első emberét abban, hogy mandátumát, lehetőségeit és hatalmát ne a nép átverésére fordítsa, és a maga hasznára játssza ki. (Csepelen az év első 6 hónapjában két rendes testületi ülés volt) 

Ez azoknál az embereknél szokott felvetődni, akik a jogállamiságot és a jog uralmát a demokrácia egyik alappillérének és biztosítékának is képzelik. Azt gondolják, hogy a

rendszerváltással, meg az EU tagsággal automatikusan kialakult norma ez hazánkban. Nem tudják felfogni, hogy a ma hazánkat uraló fideszesek, - benne Borbély Lénárddal – nem demokraták! Nem tudják, hogy a liberalizmus gyűlöletével együtt a szabadságot az egyenlőséget és a testvériséget is a szemétdombra dobták! A jog uralmát úgy értelmezik, hogy olyan törvényeket, rendeleteket hoznak, amivel már előre fedezik későbbi bűneiket. Ebből adódóan igen nehéz, vagy egyáltalán nem lehet az írott jog alapján rajtakapni őket.

Csepelen feljelentették a Csepeli Hírmondót, a kúriánál, mert egyértelműen és visszataszítóan egyoldalú, Borbélypárti álláspontot hirdet közpénzen. Az átlagember azt gondolja, hogy a feljelentés magától értetődik! Itt mindenki számára világos, hogy a CSH csak Borbélyt magasztalja és ajnározza, az ellenzékieket meg elhallgatja, vagy gyalázza! Közpénzen szerkesztik, és a Városgazda munkatársai (például fűnyírás helyett) közpénzen terjesztik. Hangulata az ötvenes évek rákosista színvonalát hozza! A Kúria, mégis felmentette őket!

A dolog megértéséhez tudnunk kell, hogy a NER-ben azonban nem olyanok a dolgok, mint amilyennek látszanak! Mert például hiába látja a kisember, hogy valami fehér, ha van egy törvény, ami kimondja, hogy ez a szín mától a fekete! Ebben az esetben a jog vizsgálóinak akármennyire is vöröslik a fejük a dühtől, azt kell kimondaniuk, hogy „igen, ez a fekete!” Hiába egyértelmű és jog- és igazság érzéket sértő egy sajtótermék, attól még, a meghozott törvények értelmében még lehetnek jogosak is! Hiába látja az ember a polgármester dinamikus gyarapodását - és hiába nem látja ennek a vagyonnyilatkozatban szereplő felépülési rendszerét - a példában jelzett ügy az érvényben lévő jogszabályok szerint nem lopás. Azért, mert a fideszes kétharmad által meghozott jogszabályok értelmében nem az! És ehhez „sikerült olyan igazságszolgáltatási rendszert kialakítani, ahol csak nekik fütyül a rigó…”  A ma törvénykezése erre épül.

Németh Szilárd most kettős szorításban van. Ő a NER hegemónia-felépítményének egyik „ékköve”. Most mégis Faludi György szavai szerint „a nyakán érzi, hogy a segge mily nehéz”. Azzal küszködik, amiben ő (és bandája) herélte ki 2010 után a magyar jogrendszert. Miután összeveszett Borbéllyal a fideszes jog hatalmával akarja ellehetetleníteni. De mivel a törvényeik a gazdasági, politikai devianciát védik, képtelen kinyírni!

Németh pontosan tudja, hogy Borbély hazudik! (Ő tanította) Azt is tudja, hogy lop! Mégis, az általuk hozott törvények miatt gúzsba kötve dühöng csak. Neki (NSZ) sincs eszköz (jogi) a kezében arra, hogy megfékezze, megleckéztesse, ádáz ellenségét. A NER-ben a jog nem az igazságot, hanem az elit érdekeit szolgálja! Az oly gyakran alkalmazott frázis: „a jogalkotó szándéka”, náluk nem a társadalom igazságérzetének megtestesítése, nem a jogtudomány és a nemzetközi tapasztalatok alkalmazása, hanem az új kizsákmányoló osztály privilégiumainak elősegítése. És ha van olyan renitens, - mint Borbély - aki szembe megy velük, - úgy járnak mint e sorok írója, és azok az ellenzéki képviselők, akik évtizedek óta próbálkoznak sikertelenül - tehetetlenek vele, és a fideszes hierarchikus rendszerrel szemben.

Keserű összegzés, hogy a NER-ben kilophatja a szemünket a vezető és csapata. Követhet el csalásokat, forgathatja a maga, és haverjai javára a szabályokat, nincsenek a testületeknek, és az egyéni képviselőknek hatékony eszközeik ennek megakadályozására. Egyetlen egy lehetőségük van, a nyilvánossághoz, a választópolgárokhoz fordulni, a rendszer megváltoztatása érdekében.

Forrás: Horváth Gyula közösségi (fb) oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9518425131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása