CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kinek tejel a tevetej, ha Orbánék is fejni fognak?

2024. augusztus 13. 00:03 - csú

tevetej.jpgPofonegyszerű! Több tevetej, kevesebb migráció. Eddig elkerülte a figyelmemet, hogy a tevetej mennyire fontos szerepet tölt be a Száheli-övezet stabilitásában, pedig ez a régió annyira fontos az Orbán-kormány számára, hogy annak Máthé László Eduárd személyében miniszteri biztosa is van.

A magyarok Csádban végzett munkájáról beszélgetett Má­thé­val és Azbej Tristannal a Spirit FM rádió műsorvezetője. Máthé a szubszaharai térségben megvalósuló magyar tevékenységek összehangolásáért felel, míg Azbej az üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár.

Mivel Csádban van a világ legnagyobb teveállománya, a magyar szakemberek azon dolgoznak, hogy a tevék jobban tejeljenek. Zseniális tervet dolgozott ki a kormány a migráció megállítására. Ha a csádiak

néhány literrel több tevetejhez jutnak, akkor az a tápanyagmennyiséget fogja növelni, és ezáltal a helyben maradást teszi számukra lehetővé. 

Pofonegyszerű! Több tevetej, kevesebb migráció. Megáll a csádiak tízezreinek Európába áramlása.
Helga Dickow német Csád-szakértő 2021-es tanulmánya szerint viszont Csádban, más afrikai országokkal összehasonlítva, alacsony a migráció.  Sőt, éppen Csádból próbálnak a legkevesebben Európába jönni („Chadian migrants are by far the minority of those currently attempting to reach Europe”). Nem akarok kötözködni, de az Orbán- kormány magyarázata a tevetejre sántít. Közben a nyugati sajtó arról ír, hogy a magyarokat Csádban nem a tevetej érdekli, hanem orosz barátaik érdekeit szolgálják. 

A magyar kormánybiztos helyretette ezeket a rágalmakat. „Bárki, aki megpróbál rágalmazni minket ezekkel az álhír-típusú dezinformációkkal, csak a Száhel-övezet destabilizálásában érdekelt, és szenvedést okoz azoknak az embereknek, akik már sok nehézséggel küzdenek.”
Abban azért nem vagyok biztos, hogy a „rosszindulatú” Nyugat hisz is majd neki.

Forrás: Lázár György (Élet és Irodalom)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2318459991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása