CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Van egy ország...

2024. szeptember 10. 00:03 - csú

magyarorszag_formaja_keretben.pngEZ A MI FORMÁNK? -Van egy ország, amit hazavitt egy kisebb család, begyömöszölte a zsebébe, vészhelyzetestül, üzletestűl,  támogatásostúl. - Van egy ország amelynek a szövetségesei az ellenségei és az ellenségei a szövetségesei.- Van egy ország, ahol nem tudod visszaváltani normálisan az üres üvegeidet. - Van egy ország, ahol puszta személyes bosszúból tönkretesznek egy tisztességes embert és több száz gyereket...

Van egy ország, ahol nem tudod visszaváltani normálisan az üres üvegeidet. Nem nagy ügy az egész. Miért ez működne flottul? Picit színezi a képet, hogy a begyűjtéssel megbízott állami liebling cég abban érdekelt, hogy ne tudd visszaváltani a palackokat. Minél több marad a te nyakadon, annál nagyobb az ő profitja.

Van egy ország, amelynek nemzeti bankja száz és százmilliárdokat vett ki úgy a közösből, hogy pontosan ellenőrizni sem lehet, mire költi a pénzt. Csak sejtjük, hogy jelentős részben a nemzeti bank elnökének a fia és üzlettársai kaszáltak hatalmas vagyonokat ezen, miközben a Nemzeti Bank veszteségének pótlására lassan kétezer milliárd forintot kellene visszatennie az államnak. Kicsit elszaladt a vesztség, sebaj. Maradhat?

Van egy ország, ahol puszta személyes bosszúból tönkretesznek egy valóban keresztény elvek szerint működő keresztény egyházat. Közben sok száz

máshová nem kellő, vagy éppen különlege pedagógiai módszerket igénylő gyereket az utcára hajítanak. Ha állami gondozás, hajléktalanság, kilátástalanság - na bumm. Nem lehet mindenki Mészáros Lőrinc.

Van egy ország, ahol a nagy, gyakran a hatalomnak szívességeket tevő egyházak, körülbelül évi 1000 milliárd forintból gazdálkodnak, ennek 70 százaléka állami támogatás, és közel 250 milliárd nem normativ támogatás – tehát sok mindenre lehet költeni. Hallott valaki arról, hogy ebből a minden évben behuppanó temérdek pénzből ajánlottak volna egy kis segítséget keresztény testvéreiknek? (A MAZSIHISZ többször adott kisebb támogatást. Szép dolog. De hol a többiek?) Felvetődhet, hogy nem mernek segíteni, mert akkor biztos rájuk is lecsap a bosszú. Megjegyzem éppen ez a rendszer szabályozta úgy, hogy az egyházak azt tesznek a pénzükkel, amit akarnak, senkinek semmi elszámolással, beszámolóval, információval nem tartoznak. A többit képzeljük el. Ok, ha fillér sincs a kasszában erre, akkor is felvehetnék a szép ruhájukat és demonstrativen kisétálhatnának Iványiék iskolái elé. Hmm.

Van egy ország, ahol az egészségügyi államtitkár – a rendőrminiszter helyettese szerint – a magyar egészségügyben minden a legnagyobb rendben. Közben éppen többmilliárd forintot vonnak ki. Nekem négy hónapos várakozás után csináltak egy kontrollvizsgálatot, az eredmény két hét alatt meglett, még csak a harmadik hete várom, hogy a leletet értelmezze egy ráérő orvos.

Van egy ország, amelyben van egy jól működö település, amelyik megszervezte magának sok pénzzel az orvosi ügyeletet és a mentőellátást ott is és a környező településeken is, miközben ez a mentőszolgálatnak kicsit nehezen megy. Mire a mentőszolgálat felmondja velük a szerződést, kirúgja őket, ellehetetleníti az egészet – bizonyára azért mert ez a mentős vállalkozás biztosította Magyar Péter rendezvényeit.

Van egy ország, amelyben van vasút – de erről mit is mondhatnék.

Van egy ország, amelyben akad egy remek gimnázium, annyira hogy az oktatás irányításért felelős államtitkár, egy rendőrminiszter helyettese, is ide járatja a gyerekeit. A gyerek leérettségizik, az államtitkár kirúgja az iskola igazgatóját, mert szerinte a fiatalokat gondolkodni kell megtanítani, nem parancsra cselekedni.

Van egy ország, ahol ezután tanári kar szépen énekel a kirúgott igazgatónak, a társadalom a kirúgással, az oktatás tönkretételével, az egészségügy lezüllesztésével, a mérhetelten korrupcióval egyet nem értő tagjai ezek utána Facebookon felháborodnak, hogy az éneklés kevés.

Van egy ország, amit hazavitt egy kisebb család, begyömöszölte a zsebébe, vészhelyzetestül, üzletestűl, támogatásostúl.

Van egy ország amelynek a szövetségesei az ellenségei és az ellenségei a szövetségesei.

Van egy ország, amelyik már fentről sincs meg.

Forrás: DÉSI JÁNOS (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9718487949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása