CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

„Vétkesek közt cinkos, aki néma.” Csepelen is.

2024. október 08. 00:07 - csú

abel-nemeth-borbely_2.jpgBorbély Lénárd, Ábel Attila és társaik a hatalmuk elején, szolgálták, védték és támaszai voltak Németh Szilárdnak. A 2010-es választás előtt és után is partnerei voltak abban, hogy Csepelen Németh önkényúrként felrúgja a törvényeket és kiiktassa, kicselezze a szabályokat. Hallgattak, amikor Németh egzisztenciálisan vagy/és egészségileg tönkretett tisztességes csepeli embereket

Ábel Attila, leköszönt az alpolgármesteri tisztségről, és azóta felszabadultan kiborít mindent, amit idáig magában kellett tartania. Tiszteletet érdemel azért, mert eljutott odáig, hogy képtelen már a bűnöket, igazságtalanságokat elnézni, és a bűnöket magában tartani! Megdöbbentő, ahogy – Ábel szerint - Németh Szilárd bűnözői módszerekkel mételyezte, kényszerítette munkatársait, rúgta fel a törvényeket, és a szabályokat - mégis sok évig szolgálták! 

Az egymással most viaskodó embereket évtizedek óta ismerők nagy része szerint Ábel Attila igazat mond. A levelében Németh Szilárdról leírtak, csak töredékei annak, amit elkövettek.  Most joggal fáj nekik, hogy

Németh kirúgatta a hozzátartozóikat. De akkor, amikor az ellenzékiek hozzátartozóit, munkatársait rúgatta ki Németh, egyikük sem apellált! Pedig az is fájdalom ám, amit a másik érez! Mert az ember érzi a fájdalmat, de a jó politikusnak a másik fájdalmát is éreznie kéne. 

Régi igazságot bizonyítanak Babits Mihály szavai: „Vétkesek közt cinkos, aki néma”. És Attila is, meg Lénárd is Néma Levente volt. Ez, azonban mégsem jelenti azt, hogy Németh Szilárd és Ábel Attila meg Borbély Lénárd nevei közé egyenlőségjelet lehetne tenni. E két utóbbi bátorságát abban, hogy le mertek válni Némethről, és szembe mertek szállni a Németh féle önkénnyel, mindenképpen elismeréssel kell nyugtázni!

Ábel és társai a hatalmuk elején, szolgálták, védték és támaszai voltak Némethnek. A 2010-es választás előtt és után is partnerei voltak abban, hogy Németh önkényúrként felrúgja a törvényeket és kiiktassa, kicselezze a szabályokat. Hallgattak, amikor egzisztenciálisan tönkretette Horváth József fideszes képviselőt. A Horváth bűne az volt, hogy felhívta a figyelmet Németh túlkapásaira és emberi hibáira. Németh 2014-ben ugyan eltávozott Csepelről, de vagy négy évig valójában ő irányította még a kerületet. 

Sokan emlékezhetnek rá, amikor a képviselő-testületi ülések többségét úgynevezett „rendkívüli” ülésként hívták össze! Mindenki (még a jegyző is) tudta, hogy semmi rendkívüli nem volt ott! Azért tették, hogy az ellenzékiek ne kaphassák meg az előírt időben a megtárgyalni javasolt dokumentumokat, és ismeretek hiányába, ne tudjanak érdemi megjegyzést, módosítást tenni.

Így elérték, hogy az ellenzék tiltakozott, - majd mivel a gyakorlat nem változott - kivonult a tanácskozásról. Erre a polgármester büntetést szabott ki az ellenzékre: koholt vádakkal rendőrségi, ügyészségi, bírósági eljárásokat indíttatott vezetőjük ellen. Úgy viselkedett, mintha a képviselők főnöke lett volna! Büntetett, elvonta a tiszteletdíjaikat (jegyzői segédlettel) majd a közterület felügyelőkkel bírságoltatták a nekik nem tetszőket. Nem csak a lóláb, hanem maga a ló is kilógott, amikor a fideszes képviselők távolmaradása esetén nem volt büntetés! A képviselői bejelentésre a Kormányhivatal és a bíróság egymásnak dobálta a feladatot, majd egy év elteltével végül György István KH vezető adott egy semmitmondó választ. Úgy látszott, György se mert még a nyilvánvalóvá vált némethi törvénysértésekkel szemben, a demokratikus értékek mellett fellépni. (Ennél még rosszabb lett a helyzet Sára Botond hivatalba kerülésekor.) Nem volt tehát sem ember, sem hivatal, ahol segítettek volna az ellenzéki képviselőknek abban, hogy a törvényben leírtakat érvényesítsék, Németh túlkapásait megfékezzék! 

Ábel Attila leírása pontos, amikor azt mondja, hogy Németh Szilárd „törvények felettinek érezte magát” és úgy is tett. Nemcsak a képviselőket, hanem Csepel lakosságát is vegzálta. Egy panaszos például fogadóórán jelezte, hogy Németh Szilárd feltartóztatott egy iskolásokat külföldre szállító autóbuszt. Kitalálta, hogy rosszak a jármű gumijai, ezért kihívta Sághi Jenő közterületi vezetőt. A volt rendőrkapitánnyal teljesen szabálytalanul feltartóztatták a buszt, de mégis rendőrt kellett hívniuk. A rendőr, nem is mert intézkedni, hanem szakértői vizsgálatot kért. A vizsgálat megállapította, hogy minden rendben volt. A busz négy óra késéssel indulhatott, ami éjszakai utazást, lemondott szálást étkezést, és a program teljes felborulását jelentette. Gyerekek, szülők, tanárok lettek idegesek, a kirándulás elvesztette értelmét, és kidobott pénz lett a befizetett szülői befizetésekből! 

Németh Szilárd sem időt, sem közpénzt nem kímélt, amikor a volt vezetőket, vagy a hozzájuk köthető munkatársakat kellett lejáratni. Több mint tíz évig folytatott boszorkányüldözést Szenteczky János ellen! A tíz éves tárgyalás után az ítélet felmentéssel végződött! Közben az elsőrendű vádlottként megnevezett csepeli ember, - régi sportvezető -belebetegedett és meghalt. 

A bizottságok összetételénél sem engedték, hogy az ellenzék a súlyának megfelelő arányban szerepeljen, és ennek a formációnak lehetetlenné tették, hogy külsős képviselőket állíthassanak. Ha nem voltak elegen, mindig találtak olyan szervezetet amelyikből átcsábíthattak embereket, és „kipipálták” a demokratikus előírásokat.

Kétséges annak az ábeli állításnak a valóságtartalma, ami azt mondja, hogy Németh Szilárdnak vannak elmekórtani mutatói. A Fidesz alelnöke csepeli közéletben nyilvánosan 2014-2015 óta alig jelenik meg, csak utasításokkal irányítja embereit. Az biztos, hogy 2010 előtt nem volt „elmebeteg”! Ezt bizonyítja, hogy az akkor a kerület vezetést ellátó szocialista-liberális koalíció kinevezte őt sporttanácsnoknak, majd pedig - egy iskolai tantestület javaslatára - iskolaigazgatónak. Más kérdés, hogy Németh regnálása után az iskolát az elnéptelenedés miatt be kellett zárni!

PICH LERY

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6318701882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása