CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A hazugságok mind sűrűbb hálójából egyre nehezebb szabadulni.

2024. október 18. 00:05 - csú

orban_duhos_morcos_haragos_keretben.jpgAz Európai Unió vezérkarában  másfél évtized után felébredtek, és végre belátják, az Orbán-rendszernek mint kapitalizmus- és demokráciaellenes rezsimnek semmi keresnivalója az európai közösségben, amelyet – nem utolsósorban orosz invenció­ra – szétbomlasztással fenyeget.

A felcsúti kisvasutat meg lehet Bicskéig hosszabbítani, meghatározatlan ideig kormányfői szolgálatban lehet tartani Orbán Balázst is, sőt pofátlanul ki lehet cipelni őt Strasbourgba is, az EP ülésére, de már nincs olyan, hogy valaki ne lehessen tisztában vele, kivel is áll szemben.

A magyar népnek  döntenie kell  Orbán, az autokrácia és a nyugati demokrácia között.

Követi a kormányfőt a mameluk siserahad, élén Kövér László házelnökkel, akinek összevont szemöldökét

ezúttal – ki más? − Gyurcsány Ferenc bánta, a parlamentarizmus és a szólásszabadság épülésére.

Kövér nyomában ott liheg Szijjártó Péter külügyminszter. „Botrány így beszélni a miniszterelnökről. Elfogadhatatlan. De nemcsak a miniszterelnökkel szemben tiszteletlenség, hanem a magyar emberekkel szemben is” – kommentálta a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségnek Kamala Harris amerikai elnökjelölt kijelentését, amelyben az orosz hírügynökség értelmezése szerint Harris gyilkosnak nevezte Orbán Viktort. Harris, az USA alelnöke és a Demokrata Párt elnökjelöltje egy interjújában válaszolt arra a kérdésre: mit szól ahhoz, hogy Donald Trump olyan politikusokkal ápol jó viszonyt, mint Orbán Viktor, Hszi Csin-ping kínai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor?

„Diktátorok, autokraták és emberek, akiket joggal lehet gyilkosnak nevezni” − mondta Harris. Szijjártó arról is beszélt, hogy szerinte a nyugati országok is felelősek az Ukrajnában kialakult helyzetért. Szerinte a NATO elkerülhette volna a háborút, ha komoly tárgyalásokat folytatott volna a Moszkva által követelt biztonsági garanciákról. Ezzel azokra a 2021-ben megfogalmazott követelésekre utalt, amelyek értelmében a NATO-nak az 1997-es pozíciókba kellett volna visszavonnia az infrastruktúráját, illetve megtiltotta volna Ukrajna NATO-tagságát. Szijjártó szerint ezek a feltételek elegendők lettek volna, hogy ne törjön ki háború.

Arról azonban nem beszélt, hogy az 1997-es állapotok visszaállításával Magyarország NATO-tagsága is megszűnt volna. Azaz Magyarország szuverenitása sérült volna.

„Visszautasítunk minden kísérletet, ami a külügyminiszter szavai­nak hazug kiforgatására irányul” − mondta Paczolay Máté külügyi szóvivő a Telexnek, miután a lap megkérdezte a RIA Novosztyi nevű orosz állami hírügynökség híréről, aminek a következő volt a címe: „Szijjártó megnevezte a NATO hibáját, ami az ukrajnai konfliktushoz vezetett”. Business as usual, a szokásos ügymenet: a szavaiból kiforgatott, félreértett Szijjártó.

Ez a hintapolitika átka, hogy a hazugságok mind sűrűbb hálójából egyre nehezebb szabadulni. Rámentek erre már komolyabb nemzetek is.

Forrás: Friss Róbert (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8718710044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása