CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mentőöv a devizahiteleseknek

2011. május 30. 14:20 - Szerkesztő73

Az Otthonvédelmi akcióterv nevű program szerint árfolyamvédő sávot vezetnek be, ha a lakáshiteles igényli, akkor 180 forinton rögzítik a svájci frankot, 250 forinton az eurót. (Ennek vállalása önkéntes.) Emellett feloldják az árverezési moratóriumot, (ám a bank először csak nagyértékű lakásokra teheti rá a kezét). Nemzeti Eszközkezelőt hoznak létre azok számára, akik elvesztették otthonukat és Családi fedél programot indítanak. A többi között ezek alkotják a kormány devizahiteleseket megsegítő programját, amelyet ma jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök. A Bankszövetséggel  olyan megállapodást kötött a kormány, amelynek értelmében először

csak nagyértékű és nagy alapterületű lakások árverezésére lesz mód, a lakások pedig egy kvótarendszer szerint kerülnek árverezésre. (A kvótarendszer megyénként és fővárosként eltérő lesz.) – jelentette be Orbán Viktor.

Emellett Nemzeti Eszközkezelőt hoznak létre azok számára, akik elvesztették otthonukat. Új zöldmezős beruházásokban, új lakásokat építenek a rászorultak számára.Valamint Családi fedél programot indít a kormány, melynek keretében adott esetben a nehéz helyzetbe került adósok bérlőként a régi lakásokban maradhatnak – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta azt is, visszaállítják az euró alapú lakáshitelezést, azok számára, akik euróban kapják jövedelmüket. Devizában csak az vehet fel hitelt, aki devizában kapja a fizetését, de csak abban az esetben, ha fizetése a minimálbérnek a 15-szöröse – tette hozzá a miniszterelnök. Végül egy otthonvédelmi kamattámogatást vezetnek be, azaz ha valaki nagyobb lakásból kisebb költözik, akkor ahhoz, hogy a nagyobb lakás utáni kötelező törlesztő részletet tudja fizetni, a kisebb lakás megvásárlásához kamattámogatást ad a kormány. A tárgyalások még nem értek véget – tette hozzá Orbán Viktor.

Forrás: Klubrádió

További információk a devizahitelesek megsegítéséről ITT OLVASHATÓ

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr562943296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása