CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Magyarázkodás van, gerincút nincs

2012. június 18. 00:46 - csú

Csigatempó.jpgKét éve, 2010. június 14-én indult el a csepeli gerincút első ütemének építése. A legjobban a befejezési határidők módosításával haladnak a felelősök. 

A csaknem 6,9 milliárd forintos fejlesztést 3,745 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja, a kivitelező a Colas Csepeli Gerincút Konzorcium. A Weiss Manfréd úttól a Posztógyár utcáig tartó két és fél kilométer hosszú elkerülő utat már 1993 óta ígérik. A két évvel ezelőtti tervek szerint átadását először 2011 nyarára, aztán 2011.novemberére, majd idén július 31-re jelölték ki, de mindig közbe jött valami. Most megint magyarázkodás van. Gerincút-átadás és főként rajta közlekedés, az nincs. "A beruházótól független, előre nem látható műszaki és hatósági okok miatt módosul a csepeli gerincút kivitelezésének véghatárideje." - olvashatjuk az önkormányzat hivatalos hírportálján a csepel.hu - n.

 

A XXI. kerületi városvezetők magyarázkodása csak növeli, mert elfödi a bajt. Az állandósult zsúfoltság és az építéssel járó kellemetlenség tartós vendég marad Csepelen, az új kijelölt határidő szerint október 31-ig, vagyis a remélt útátadásig. Mire a lomb lehull, addigra lesz szép új vlág, új út. Minden szép lesz, de addig a szép cizellált magyarázkodással kell beérnie a csepelieknek. Olyan szép ez, hogy gerincút helyett a Belvárosba tartóknak vigaszul, útravalóként szó szerint idézzük a késlekedés, az új határidő okát. Ezt írja a helyi szócső: "A Csepeli Gerincút projekt esetében az illetékes Közlekedési Felügyelőség Útügyi Osztálya az iparvágány szintbeni kereszteződésénél lévő vasúti átjárók biztosítási módjára vonatkozó engedélyét 2011 decemberében módosította, amelynek értelmében a Csepeli Gerincút – Corvin út – Weiss Manfréd út – Petróleum utca csomópontban közúti forgalomirányító berendezés befolyásolásával működő vasúti jelzőőrrel történő biztosítást írt elő. A módosítás nyomán az eredeti vasúti forgalomirányító berendezéstől eltérően közúti forgalomirányító berendezéssel szabályozott vasúti átjárók kialakítását kell megvalósítani. Az így előállt műszaki tartalomváltozás következtében előre nem látható munkálatok elvégzése vált szükségessé, a kivitelezővel kötött szerződést módosítani kellett, amihez viszont közbeszerzési eljárást kellett kiírni a műszaki tartalom megvalósítása miatt. A korábban megkötött szerződésben rögzített 2012. július 31-ei határidőt így 2012. október 31-ére kell módosítani....A beruházás előre nem látható okból történt késedelmének lehető legrövidebbre csökkentésén kollégáink dolgoznak, a késés miatt minden érintett megértését kérjük."

Mint "érintettek", megértjük. Sőt értjük és lefordítjuk: a fideszes ígéretek, fogadkozások, médiaviháncolások ellenére még mindig nincs gerincút Csepelen.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr474594941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása