CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP

2012. október 17. 00:02 - csú

Felkiált-jel-kicsi_2.jpgAz MSZP Baloldali Tömörülés Platformja megdöbbenéssel figyeli a választási eljárásról, az előregisztrációról szóló vitát, és országos tiltakozó aláírásgyűjtést kezdeményez. A szervezet ezen kívül még négy ügy támogatásához kéri a lakosság együttműködését, és gyűjti aláírásait.

A Fidesz arra készül, hogy elvegye a Magyarországon lakó állampolgárok választójogát – állítja a platform. Ez olyan jogfosztás lenne, amely mind távolabb viszi hazánkat a demokratikus világ alapértékeitől. A szocialisták szerint az antidemokratikus visszarendeződés, egy „meghaladottnak hitt tekintélyuralmi rendszer kiépítése” a Fidesz kormányzásának első napjaitól tart, s „nincs kétségünk a felől, hogy ez lesz a jogfosztások utolsó lépése”.

A platform felhívja a figyelmet arra, hogy a regisztrációt nemcsak a demokratikus erők, hanem a lakosság nyolcvan százaléka is ellenzi, s még a Fidesz szavazóinak többsége is elutasítja ezt a lépést. 

„A jogállam koporsójába lassan beleverik az utolsó szöget is” – olvasható a platform közleményében. Szerintük „nincs tovább hová hátrálnunk”,  mert a kormány „oktalan, kapkodó politikát folytat”, s minden más véleményre „gőgös elutasítással válaszol, jöjjön az itthonról, vagy a Magyarországért aggódó külföldi személyiségektől”.

„Nem várhatunk a 2014-es választásokig, amikor majd a választók megvonják bizalmukat hazánk lakosságának sokat ártó, felelőtlen kormánytól”, ezért a Baloldali Tömörülés ügyvivői és a tanácskozáson részt vett Mesterházy Attila pártelnök kezdeményezi: az MSZP indítson országos tiltakozó aláírásgyűjtést.

A kérdések a következők:

• minden hazánk területén lakó állampolgár külön megkötések nélkül kapja vissza választójogát;

• a földbérleti pályázatokon a termőföld a helyben lakó gazdálkodók és ne a távol lakó Orbán-hűbéresek, haszonlesők kezére kerüljön;

• szűnjék meg a forráskivonás az oktatásból és az egészségügyből; fel kell számolni a felsőoktatás állami támogatású hallgatóinak röghöz kötését előíró rendszert;

• statisztikai trükkök helyett a felelős gazdaságpolitika alapozza meg a munkahelyek teremtését, a kiszámítható, biztos nyugdíjakat;

• az igazságos közteherviselés érdekében ismét legyen többkulcsos az adórendszer.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr604853283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása