CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendkívüli állapot van Csepelen?

2012. október 25. 10:58 - csú

A Négyes bruttóhoz-névvel-jav.pngA tehetetlenség, a kapkodás mintaképei

Bár Németh Szilárd fideszes polgármester nyilvánosan nem hirdette ki a rendkívüli állapotot, aláírásával újra és újra szentesíti azt a rendkívüli helyzetet, amelyet ő és párttársai hoztak létre Csepelen, egyelőre a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban. Kétharmados többséggel a háta mögött újra és újra rendkívüli képviselő-testületi üléseket hívat össze, mint most is, miközben elementárisan, mondhatnánk rendkívüli módon irtózik minden olyan helyzettől, amelyikben a sajátján kívül bármilyen más véleményt, ellenérvet is meg kell hallgatnia. Az utóbbi tíz képviselő-testületi ülés közül 7, azaz hét tanácskozás rendkívüli volt, vagyis valamilyen nem várt, előre nem látható, rendkívüli ok miatt kellett összetrombitálni kedvenc mamelukjait, a kerületi szótlan, vitaképtelen fideszes gombnyomogató gépezetet. Hétből tíz rendkívüli képviselő-testületi ülés! Bizony-bizony ez már a kétharmadot is meghaladó többség: a tehetetlenség, a kapkodás kétharmada.

Nézzük meg például, hogy ma miért kell rendkívüli képviselő-testületi ülést tartani? A járási hivatalok kialakításáról hónapok óta lehet tudni, az intézményi felújítások legalább egy évre tervezhetők, a gerincutat a Fidesz által többszörös határidő módosítgatás után elvileg néhány nap múlva már átadni kellene, és nem telekhatárokat tologatni, az erdélyi kirándulást vagy egy óvodavezetői pályázatot övező korábbi kapkodást újabb kapkodó intézkedéssel bármikor lehetne korrigálni. Akkor hát miért? Mi szükség van a rendkívüli helyzet újabb és újabb kihirdetésére a Szent Imre téren? A meghívóból megtudhatjuk a választ: 1.) birkózószőnyeg vásárlásához kell támogatást nyújtani, 2.) a Trianoni Szemle dupla számának kiadáshoz kell csepeli közpénzt adni, de iziben, 3.) és a legfontosabb: kilenc személyes mikrobuszt kell vásárolni a polgármesteri hivatalnak, de azonnal, mert anélkül nem élet az élet Németh Szilárdnak, Borbély Lénárd, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármestereknek. Mind a négy fideszes városvezetőnek egy éve vásároltak saját használatra egy-egy személyautót, persze csepeli közpénzből. Rendkívül szemérmetlenül. (L U X)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr784869257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nlaca 2012.10.27. 07:37:41

Háborús helyzet:
Önkormányzat előtt tank akadályok (virágládának álcázva). Nehogy már a terroristák behajtsanak egy bombával.
Másik oldalon állandó őrség a helyi erőkkel (közterület felügyelet, karácsonykor rendőrség)éjjel nappal. :)
süti beállítások módosítása