CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Nem lenne kívánatos, ha az SZTK működését az önkormányzat átadná az államnak"

2013. február 03. 02:21 - csú

LMP-1.jpgAz LMP csepeli szervezetének közleménye a csepeli SZTK-ról  (2013.02.02. 20:20 TenkA:

A legújabb kormányzati elképzelés szerint 2013. február 15-ig minden önkormányzatnak döntést kell hoznia arról, hogy kívánják-e a későbbiekben a saját fenntartásukban működtetni a járóbeteg-ellátást biztosító egészségügyi intézményeiket. Ennek részeként Csepelnek is döntenie kell, hogy állami kézbe adja-e a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelőintézetet (SZTK).

A csepeli LMP álláspontja szerint nem lenne kívánatos, ha az SZTK működését az önkormányzat átadná az államnak, hanem erejéhez és lehetőségeihez mérten biztosítsa annak fenntartását. A szégyenteljes kórházbezárás után a kerület nem folytathatja a sort a szakorvosi rendelőintézet államosításával, bizonytalanságba sodorva ezzel a működését.

Az SZTK várható sorsa körül kibontakozó pártpolitikai vita helyett - pártállásról függetlenül - közös erővel kell dolgozni azon, hogy miképp lehetne a csepeli polgárok egészségügyi ellátását hosszú távon biztosítani, és az ellátás színvonalát emelni.

Szólj hozzá!
Címkék: közlemény LMP SZTK

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr45060323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása