CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd és Borbély Lénárd pártutasításra sértegeti a tanárokat?

2016. március 11. 05:59 - csú

Nem rég írtuk meg, hogy a pedagógusok követeléseit támogató csepeli szülők akciója után Borbély Lénárd moslékügybe keverte magát. Nem sokkal később kiderült, hogy Csepel polgármestere Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével összehangoltan rohant neki a kerületi szülőknek. A DK két helyi vezetője most közleményben ítélte el a fideszes politikusok kirohanását. Horváth Gyula és Borka-Szász Tamás a következőket írja:

borbely_nemeth_furdokopenyebol_bujt.PNGCsepelnek nincsen szerencséje mostanában városvezetőivel. Németh Szilárd volt és Borbély Lénárd jelenlegi fideszes polgármesterek (képünkön) az elmúlt időszakban egymással versenyezve támadták a közoktatással elégedetlen tanárokat és szülőket. Ez a hozzáállás és viselkedés persze nem véletlen:

Az elmúlt ciklusban a két politikus még parlamenti képviselőként hang nélkül megszavazta az új, botrányos közoktatási törvényt és mindenben támogatta annak bevezetését. Németh Szilárd odáig ment, hogy egy csepeli testületi ülésen nyilvánosan sajnálkozott, hogy az új közoktatási rend „nem elég kemény” - ő még erősebb centralizációt szeretett volna.

A Fidesz alelnöke láthatóan képtelen megérteni, hogy ha egy szülő otthon tartja egy napra a gyermekét, akkor nem „beviszi” a politikát az iskolába. Épp ellenkezőleg, gyermekével együtt az iskola intézményét tisztelve mutat szolidaritást a tanárokkal. Miközben számos önkormányzat és iskola meg tudta oldani, hogy a hiányzó gyermekek által el nem fogyasztott ételt eljuttassa a rászorulóknak, Borbély csepeli polgármester saját bevallása szerint inkább hagyta a moslékba dobatni azt. Előbbihez vezetői tehetség és szociális érzékenység kell, utóbbihoz elegendő pártfunkcionáriusnak lenni.

Németh Szilárd egykori pedagógusként nem csak hogy nem vállal szolidaritást kollégáival, de hovatovább pártutasításra habozás nélkül hajlandó sértegetni és alázni a pedagógus társadalmat és a velük szolidáris szülőket. A Fidesz alelnökének azt tanácsoljuk: időnként nézzen tükörbe és mélységesen szégyellje magát!

HORVÁTH GYULA
elnök (DK Csepel-Soroksár), csepeli önkormányzati képviselő 

BORKA-SZÁSZ TAMÁS
önkormányzati képviselő (DK Csepel)

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr898463990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása