CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Elvetemült kurzus

2016. május 09. 05:46 - csú

a_negyes_bruttohoz-nevvel-jav.pngA polgármesteri hivatalt sem szervezetileg, sem személyi feltételeit illetően nem úgy állították össze, hogy az a politika szakmai hátterét, sőt inspirációját szolgálja. Ez egy kampánystáb!

A csepeli önkormányzat vezetésében a szív hiánya látszik a legjobban!  Már túl vannak azon az örömön, amit a sok pénz, a szerviensek hódolata, a saját fenekük alá varázsolt kocsik jelentenek. A hétköznapok munka és hozzáértés igénye egyre inkább jelentkezik. Kéne már valami cél! És el kéne dönteni, hogy mit, mikor és milyen áron valósíttatnak meg. Na, itt aztán megállt a tudomány! Arra még futja a lendületből, hogy a 2019-es választásra nonstop üzemmódba kampányoljanak, de arra már nem, hogy lenne valami elképzelés arról,

hogy Csepelt, miként is lehetne a korszerű városrész fejlődésének útjára állítani.

A polgármesteri hivatalt sem szervezetileg, sem személyi feltételeit illetően nem úgy állították össze, hogy az a politika szakmai hátterét, sőt inspirációját szolgálja. Ez egy kampánystáb! A szakmának, (ha maradt) ebben a rendszerben egyetlen lehetősége van: rábólintani, a politika elképzeléseire. Akinek van, vagy volt szakmai önérzete, hivatástudata, és azt merte is ütköztetni a politika hatásaival, az vagy magától elment, vagy rövid úton kirúgták! A politika ránehezedett olyan területekre is, ahová idáig a Rákosi rendszer óta senki nem merészkedett. Csepelen volt első alkalom az országban, hogy megtagadta a testület Fidesz többsége, egy ide pályázó, több szakvizsgával és helyismerettel rendelkező orvostól a szerződéskötéshez elengedhetetlen hozzájárulást! („Komcsinak” nyilvánították, mert korábban Csepelen kiválóan szolgált.) A példa jól mutatja, a Fidesz kurzus elvetemültségét! Nem számít a háziorvos-hiány, a betegek ellátatlansága, az itteni orvosok túlterheltsége, a hónapos, éves várólista, az emberek betegségének kezeletlensége, csak az számít, hogy az ő bosszúvágyuk kielégülhessen!

Kirúgnak, orvost, aljegyzőt, intézményvezetőt, ha nem gazsulál! Az nem számít, hogy Csepel már most is naponta kétszer megbénul! A reggeli órákban, meg a délutáni csúcsforgalomban. Még sem történik egyetlen intézkedés sem, nem készül egyetlen terv sem arra, hogyan lehetne ezt a helyzetet megelőzni, kezelni, vagy megjavítani. Egy utcányi épülethez elegendő, erdőnyi fából építenek pia arénát, miközben a szomszédban Csepel egyik emblematikus épületét, (Takarék, OTP, zálogház) bontják!

A közpénzt, amit az állami költségvetés a törvény értelmében a Csepelieknek ad, szívtelenségük miatt szórják, vagy átadják: külföldieknek, más költségvetési szerveknek (pl. rendőrség, katasztrófa védelem) fafaragóknak, haveroknak, rokonoknak stb. A többit, meg egyik bankból a másikba utaztatják, hogy a megfelelő hálát (jutalékot) bezsebelhessék. Csepel meg csúszik a szlömösödés, és a működő képtelenség felé. Nincs elképzelés, vagy terv a fejlesztésre. Százmilliós közpénzből, orbitális kocsmát, hálószobákkal építenek, a Dagi helyére! (Maguknak? Mert, másnak nincs igénye rá!) Mellé, már évek óta ígérik a 400 milliós birkózó csarnokot. Ennek határidejét 2014-óta állandóan tolják!

Közben a Weiss Manfréd által épített sporttelep egyre pusztul! Eszükbe sem jut, hogy az lenne a dolguk, hogy az itteni emberek életkörülményeinek, jövőjüknek az érdekében cselekedjenek. Tevékenységük, az emberek ellenőrzésére, megbüntetésére és a népszerűség hajhászó intézkedésekre terjed ki. A korbácsot és a mézesmadzagot váltogatva kínálgatják! Korbácsot az iszonyatosan felduzzasztott közterület felügyelők, a biztonsági őrök, és más rendészeti szervek jelentik. A mézesmadzagot a disznóvágások, a könnyűzenei koncertek, díszkivilágítások, ingyen krumpli, a sörsátrak, szobrok, terek, keresztek és a virágágyások kínálják.

Gondolkodásuk perspektívája, csak a következő választásig tart! Mennél több szavazatot szerezni, és nyerni, hogy maradhasson az orbáni jelszó: „folytatjuk”! Ebből adódóan nincs fejlesztés, tervezés, csak önfényezés és hangulatjavítás van! Ami valójában átverés! Ez az, ami a szívtelen, rideg és bűnös gondolkodás alapját adja.

Úgy élnek, mintha az lenne az ars poeticájuk: utánuk a vízözön! És ez közeleg is! A két giga projekt, - a Metrans és a HÉV-átalakítás - megfekteti Csepelt! De mégis a legmélyebb nyomot nemez, hanem a szívtelen magatartású vezetők „hozománya” fogja jelenteni. Évtizedek kellenek, mire Csepel kinövi és elfelejti az elvetemült kurzust és annak ma még jól látható arcait. Mégsem őket, sokkal inkább saját döntéseinket érdemes majd bírálni!

Forrás: HORVÁTH GYULA Facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr98681866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.05.09. 21:59:04

Nem tehetnek róla, semmihez sem értenek! Aki mindenhez ért, az valójában semmihez sem ért!

Döglenek a libák, milyen kár, pedig még annyi jó ötletük lenne!

Tíz ember összeáll, az vagy maffia, vagy párt. Attól függ be vannak-e jegyezve a bíróságon! Más különbség nincsen, lopnak mindnyájan! Fidesznyikék előbb törvényt hoznak a lopás lehetőségéről, majd lopnak! Azt hiszik, ettől nem vonhatók majd felelősségre. Pedig nem, mert a jó erkölcsbe ütközik! Egy régebbi korban simán lecsapták volna a fejüket egy pallossal. Joggal!

Hogy is keletkezett a mai csepeli Fidesz elit?
Volt egy kis létszámú Fidesz Csepelen a rendszerváltás után. Az első testületet az SZDSZ dominálta, Hajdú Béla volt a polgármester, alpolgármesterek egyike Máté János fideszes volt, akinek az édesapja, szintén Máté János egy rendes miépes volt! Németh Szilárd szintén SZDSZ-es volt. 1994-ben hatalomváltás történt az MSZP javára. Hajdú Béla és Németh Szilárd átigazolt a Fideszbe. Alig melegedett meg Németh Szilárd, beléptetett 17 új tagot, akikkel megválaszttatta magát Tóth János helyett! Ő ma a KLIK keserű kenyerét eszi. Németh Szilárd Kövér Lászlóhoz törleszkedett, mindenkit kirúgott, háttérbe szorított, aki az útjában volt, például Horváth Józsefet. Beugró lett a megüresedett listás parlamenti helyekre. Egyszer elbeszélgetett az egyik parlamenti pincérrel, kiderült ő is csepeli, hát bevette annak a feleségét a csepeli Fideszbe képviselőnek. Ábel Attila maga írta, őt 2000-ben hívta Németh Szilárd a helyi Fideszbe. Ahhoz képest szép karriert futott be, a későn jövőkből lesznek az elsők! Borbély Lénárdot szintén ő helyezte pozícióba, Németh Szilárd nélkül azt se tudnák róla, létezik egyáltalán!

Egyetlen ember kreálmánya tehát a jelenlegi csepeli vezetés! A Bibliában írva van, verd meg a pásztort, szétszéled a nyáj! Egyszer már sikerült, 2014-ben egy ismeretlen verte meg a szülővárosában Németh Szilárdot!

Össze kell fogni, nem finnyáskodni meg egymást ócsárolni!
Azzal meg nem kell törődni hogy a fideszesek mit szólnak, MI EGY NÉP VAGYUNK! Óbégassanak nyugodtan, én a magam részéről a hatalomváltás után a Fidesz törvény általi feloszlatását is szükségesnek tartanám! Ugyanis úgy alakították át a választási törvény amely a hatalom kizárólagos birtoklását tenné lehetővé, azaz alkotmányellenes! Athénban azt aki türanniszra törekedett, azt száműzték! És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az MNB-s közpénzek hogyan váltak magánpénzekké! El kell tőlük venni mindent, nem fogjuk nekik megköszönni hogy "megőrizték" nekünk a NÉP VAGYONÁT, viszont visszavesszük!

Magyarországon lehet valaki gazdag, ha a saját tehetsége által lett azzá, vannak ilyenek, nem sokan. Politikusok azok tolvajok, döntéseikkel a közt lopták, maguknak, családjuknak, barátaiknak, szeretőiknek!

Ugyan minek kell Csepelre egy luxusbordély négy lakosztállyal a Dagi vendéglő helyén! Gondolom, nem az ittenieknek, mert azok egykettőre lebuknának, ha a macáikkal ott hetyegnének! Lehet spórolásból? Hogy ne kelljen a nőcskékkel Londonba utazni hétvégére közpénzből? Ma csapatépítésnek nevezik a céges hétvégéket más nőjével. Úgy látszik, ebben a politikusok sem akarnak lemaradni a trendtől!
süti beállítások módosítása