CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A bunkótól a népbutításig

2016. augusztus 17. 04:24 - csú

osember_bunkoval.PNGAz ősember a ­nála lévő bunkót használta a viták rendezésére, később ez úgy módosult, hogy a nézeteltéréseket talán mégis jobb emberélet kioltása nélkül feloldani.  Az egyén és a kisebbségi – de akár a többségi – csoportok érzékenységére való odafigyelés, a sértegetéstől való tartózkodás, vagyis a politikai korrektség arra való, hogy viszonylag nyugodtan meg tudjuk vitatni a dolgainkat. Ebből lesz ugyanis a megoldás. Aki mindig csak élezni akarja a helyzetet, és ezért csuklóból elveti a tisztességes hangnemet, az nyilván nem érdekelt a problémák megoldásában. Azt hiszi, hogy a feszültségek garantálják a hatalmát.

Orbán Viktor

két éve azt mondta, „a politikai korrektség olyan taburendszer, amely megfoszt az őszinte beszédtől, az innovatív gondolkodástól, meg kell találni a politikai korrektség dogmarendszerétől függetlenítve az új magyar államot". Innen egyenes út vezetett az idegenellenes propagandakampányig, az aljas népbutítással megspékelt  olimpiai tévéközvetítésig, a Röszkénél várakozó szerencsétlenek elleni (tagadott) erőszakig.

A PC, a politikai korrektség elvetése fájdalmas, nehezen élhető világhoz vezet. Ha van igazság a földön, ezt Trump, Erdogan és Orbán is meg fogja tanulni.

Forrás: Horváth Gábor (nol.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1710410700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása