CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tovább durvult Csepelen a Borbély-Németh belharc a hatalomért

2024. március 11. 00:05 - csú

se_borbely_se_nemeth_it_most_dukan_nelkul.jpgGyőztes nincs, de a vesztes ismert: Csepel és a csepeliek közössége már évek óta szenved az Orbán kegyeit kereső kettős cirkuszától és botrányaitól

Most már az országos nyilvánosság színterein durvul tovább a Borbély-Németh féle hatalmi harc. Először a 24.hu vette át Ábel alpolgármester csepel. infós írását „Németh Szilárd 2019-ben tartotta meg a maga őszödi beszédét” címmel, majd a telex.hu idézte a másik oldal véleményét. A „Durvul a Fidesz csepeli belháborúja, már közpénzlopást és maffiázgatást emlegetnek”, című írásból kiderül:

Némethék nem fogadják el, hogy Borbély közpénzt költ saját polgármesteri kampányára, sőt a költségvetés elfogadása érdekében egyenként idézi be a képviselőket - úgymond -szakmai egyeztetésre, amelyeken „maffiamódszerekkel zsarolja, fenyegeti és megpróbálja megvesztegetni a képviselőket.” De „…Ennél még aljasabb és

megengedhetetlen, hogy a csepeli önkormányzati tulajdonú, közpénzen fenntartott (!!!) médián (Csepeli Hírmondó, csepel.hu) keresztül kizárólag ő szólal meg.”
Csak néhány megjegyzés a témához:

> Borbély Lénárd már 2010 előtt is, de hatalomra kerülésük után még sokáig hűen szolgálta Németh Szilárdot. Mindketten megtettek mindent a Csepel SC tönkretételéért, együtt nevezték a Csepeli Munkásotthont kommunista fészeknek, együtt vontak el minden állami, önkormányzati támogatást a kultúrháztól. Borbély támogatta Némethet a Lex Munkásotthon törvény elfogadtatásában is. Németh polgármesternek jelölte őt, 2014-ben. Borbély, már polgármesterként, testületi ülésen zsarolta meg a Munkásotthon vezetését, segített Némethnek a KIMBA területének megszerzésében, sőt anyagilag is támogatta a birkózócsarnok megépítését. Az önkormányzati utánpótlás sportegyesület létrehozásával meg lényegében elősegítette a Csepel SC Alapítvány szétszedését. Polgármesterként is sokat tett tehát Németh hatalmi céljainak megvalósításáért.

> A 2019-körüli összeveszésük, majd a Fideszből való eltávolítása után, a damaszkuszi úton való téblábolása közben rájött, hogy neki Csepel az első. Párton kívüli pártkatonának nevezve szerény személyét, kreált saját magának egy civil szervezetet, amit polgármesterként, a testület háta mögött, közpénzből is támogat. Képtelen volt azonban bármilyen korrekt együttműködésre az ellenzékkel és sok más csepeli szervezettel. A képviselő-testületben több vereség érte. Nem tudta maga mögé felsorakoztatni a testületi többséget. Hatalmi harcuk legnagyobb vesztese a kerület lett. Komoly kerületi fejlesztési lehetőségek zárultak le az elmúlt években, amelyeket egyesült erővel megakadályozni vagy legalábbis csökkenteni lehetett volna.

> A Csepel-saga két főszereplője, szerintünk, mára már leszerepelt, kiderült, egyikük sem tudja előre vinni Csepelt. Váltani kell. Júniusban lesz rá mód. Élni kell a lehetőséggel!

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5018347181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása