CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tízezres tüntetés a sajtószabadságért Tüntettek Pécsett és Bécsben is

2011. január 15. 11:09 - Anzágo

 

A rendőrség becslése szerint tízezren vettek részt a parlament előtt a sajtó szabadságáért tartott civil tüntetésen. Az új szájkosártörvény ELLEN a Facebook internetes közösségi oldalon szervezett demonstráción a sajtószabadságot súlyosan sértő médiatörvény visszavonására szólítottak fel, az azt követelő petíciót Gryllus Dorka színésznő olvasta fel. Cikk a Népszabadságban A tüntetés teljes videója a szabadsajto.com portálról (37 perces):

 
 

Tüntetést tartottak jogvédők, újságíró-szervezetek és felsőoktatási hallgatók Bécsben a magyar médiatörvény ellen a magyar nagykövetség előtt, és támogatásukat fejezték ki a Budapesten és Pécsen zajló tüntetések mellett. A rendőrség mintegy 150 főre, a szervezők mintegy 250 főre becsülték a résztvevők számát. A békés tiltakozó megmozdulás résztvevői petíciót adtak át Szalay-Bobrovnitzky Vince nagykövetnek. A tüntetést kilenc szervezet, köztük

az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet és a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi újságíró-szervezet bécsi irodája, a bécsi Concordia Sajtóklub és más ausztriai újságíró-szervezetek, valamint az osztrák felsőoktatási hallgatói önkormányzat támogatta.

A Riporterek Határok Nélkül szónoka úgy fogalmazott, az új médiatörvény sérti a sajtószabadságot és a tájékozódáshoz való jogot. A törvény visszavonására szólította fel a magyar kormányt, az Európai Bizottságot és az osztrák kormányt pedig arra, hogy lépjenek fel határozottan a törvény ellen. "A magyar médiatörvény az első lépés a demokrácia eltörlése felé vezető úton" - mondta a GPA sajtószakszervezet szónoka. Az Amnesty International ausztriai irodavezetője, Heinz Patzelt azt mondta: a kormány "ne féljen az ellenzéktől és az eltérő véleményektől". A tüntetők szóvivője köszönetet mondott a nagykövetnek, amiért ellenkező álláspontja ellenére meghallgatta érveiket és amiért átvette a petíciót. A diplomáciai képviselet vezetője a tüntetés előtt az őt megszólító, gyülekező résztvevőkkel beszélgetett, vitázott, a médiatörvény mellett érvelve. Ugyancsak a nagykövetség előtt, a médiatörvény elleni tüntetéssel egy időben a Magyarországgal szembeni erős bírálatok ellen tartott demonstrációt egy kisebb, mintegy tízfős csoport. Mint azt az ausztriai magyarokból szerveződött tüntetés szervezője, a salzburgi Karsai Péter az MTI-nek elmondta, nem a törvény ellen vagy mellett akartak állást foglalni, hanem a túlzónak és felületesnek tartott külföldi bírálatok ellen tiltakoztak. Véleményük szerint az erős bírálatok valódi okát a nemzetközi nagyvállalatokat és külföldi bankokat érintő válságadók jelentik.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr142585241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.01.30. 09:55:27

Szabadsajtó.kamu
2011.01.29. 18:07 IGe

Avagy a konspiráció magas iskolája. Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért facebook oldal megtévesztéseként és sokáig annak a nevével a fejlécén működött egy kettős életű, a trükkös politikai ellenmozgalom, és a gerilla marketing határterületein mozgó oldal. Mostanra egy valóban nem szerencsés, "Gyere vissza, Feri segíteni kell. Nekünk." refrénű dal miatt mutatták ki egyértelműen a foguk fehérjét. Tehát senki se hagyja magát átverni. A mozgalom elhatárolódik tőlük.

vilagnezet.blog.hu/2011/01/29/szabadsajto_kamu

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2011.01.30. 11:51:10

Ne olvassátok igét! Ő egy hamis ige! Csinált magának egy blogot, hogy legyen mire vernie a répát.. :o) Csak ő maga irogat bele, akkor a hülyeségeket, hogy ahhoz képest Orbán évértékelője piti elsős fogalmazás...
süti beállítások módosítása