CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megalakult a Demokratikus Koalíció csepeli szervezete

2011. február 06. 12:07 - Anzágo

Horváth Gyula, Csepel volt alpolgármestere hírértékű blogbejegyzést tett közzé. Változtatás nélkül közöljük a Csak óvatosan című írást. Horváth Gyula így számol be az eseményről:
 
„Kedden délután a Munkásotthon egyik emeleti termében értekezletre hívtak jó néhány csepelit azért, mert megalakult a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció kerületi szervezete.
 
Avarkeszi Dezső invitált bennünket a találkozóra. Előadó Varjú László, a koalíció országos szervezője volt.
 
A rendezvényen kb. 25 érdeklődő jelent meg és hallgatta Varjú László prezentációját a szervezet operatív működésének követelményeiről és feltételeiről. Egy jól felépített, céges vezetői tréning mintájára ment az előadás. A célok, a követelmények, a várható kockázat, az eredményesség mind- mind napirenden volt. A résztvevők először csak lehajtott fejjel a hónuk alól, majd később, már emelt fővel tekergették nyakukat és nézegettek a társaságban, hogy valóban ez az a kérdés melyre az ügy kapcsán mindenki kíváncsi? A többieket tényleg ezek a kérdések érdeklik? Az összevillanó tekintetekből azt lehetett kiolvasni, hogy nem egészen!
 
Az előadás szakmai színvonala, az előadó lelkiismeretes felkészültsége és az ügy iránti elkötelezettsége vitán felül állt! Csak mi nem ezt akartuk hallani! Arról akartunk megbizonyosodni, hogy ez a szerveződő mozgalom és annak vezetői értik azt a problémát, ami a magyar baloldalt sújtja, és erről hajlandó is velünk beszélni. Ennek a problémának a feloldására van is elképzelése mind stratégiai, mind taktikai oldalról.
 
Szerettünk volna valamit hallani arról, hogy az a megújulás, ami ebben a platformban elindult korlátok közé van-e szorítva (párt adta kereteken belül), vagy nyitott a megoldás tekintetében (vagyis a kérdés megoldására kidolgozandó folyamat fogja meghatározni a kereteket). Ezek az igen fontos tartalmi gondolatok sajnos az előadótól nem hangzottak el. Annál inkább a közönségtől! Az előadásnak alig lett vége és máris türelmetlen kezek nyúltak a magasba.
 
-Azt mondják, hogy menjek át a szomszédhoz és szóljak neki, hogy álljon közénk? És ha megkérdi miért, mit mondjak neki? - Szólt az első felvetés.
 
-A terméket kell először megalkotnunk, hogy arra tudjuk felépíteni a marketing tevékenységünket és nem fordítva. -Folytatódott a reflexiók sora.
 
-A hitelességet kell a baloldalnak visszaszereznie az emberek közt és ezt fokozatos, de következetes, okos és felelős politizálással lehet csak elérni. Ne várjuk már ebben a helyzetben, hogy rohannak hozzánk az emberek.
Nekünk kell elmenni hozzájuk, nekünk kell elmondani az álláspontunkat, nekünk kell segítenünk az állampolgároknak, hogy megérezzék azt, hogy tudjuk, mi a baj a mai magyar politikában. Azt is tudjuk, hogy van más megoldása is a problémának, és erre rendelkezünk programmal valamint személyekkel (újakkal és tapasztaltakkal) is. Az általunk képviselt megoldás a dolgozóknak kevésbé fájdalmas és perspektívát biztosít öregnek és fiatalnak egyaránt ebben a hazában és Európában. Modern, kiszámítható és megbízható az, amit ajánlunk a kilábalásra! -Fejeződött be a hozzászólások sora.
 
Ez a beszélgetés is arra adott bizonyítékot, hogy a részletek kidolgozására és megválaszolására kell először hangsúlyt fordítani akkor, ha azt akarjuk, hogy jó szándékú és tenni akaró emberekből csapat legyen. Ezen az úton van még mit tennie vezetőnek és követőnek egyaránt. Kapkodni nem kell, de szem előtt legyen mindig, hogy az fogy az idő.
"Csak okosan!"
 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr962641853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása