CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Intő jel Borbély Lénárdnak! Párttársai szerint is rágalmazott?

2011. március 02. 10:03 - Anzágo

 Előre szólunk! Bár egy pillanatig sem forog veszélyben ‑ a Csepelen csak majrévárinak nevezett ‑ Borbély Lénárd parlamenti mentelmi joga, de azért a figyelmeztetőt megkapta. Borbély Lénárd ugyanis igen nagy hősnek érzi magát, amikor bizonyos lehet benne, hogy büntetőjogi következmények nélkül gyalázhat másokat. Az internetes Csepel újság parlamenti források alapján többször is beszámolt arról, hogy Borbély Lénárd ellen bűncselekmények miatt a bíróság eljárást indított. A XXI. kerületi alpolgármester és országgyűlési képviselő azonban minden esetben megúszta az eljárást, mivel az Országgyűlés mentelmi bizottsága úgy döntött, hogy egyelőre nem kell a bírái elé állnia a gyáva politikusnak. A fülkeforradalmi parlamenti erőviszonyok alapján borítékolható: március 7-én, hétfőn sem lesz ez másként. De azért a bolha már ott van a fülben, még akkor is, ha majrévári Borbély Lénárd lapul mint nyúl a fűben. Mi történt?

 Több internetes portál számolt be arról, hogy „Borbély Lénárd csepeli fideszes képviselő ügyében nem tudtak döntést hozni az Országgyűlés mentelmi bizottságában, patthelyzet alakult ki.” Miként megírták, Rubovszky György, a testület kereszténydemokrata elnöke - az ügy részleteiről konkrétumot nem említve – közölte az MTI-vel: a kormánypárti képviselők a zárt ülésen nem támogatták a mentelmi jog felfüggesztését, továbbra is rágalmazásként ítélték meg a kormánypárti politikus esetét, míg az ellenzéki képviselők ellenezték  Borbély Lénárd mentelmi jogának fenntartását, vagyis azzal értettek egyet, hogy a XXI. kerületi politikus a bíróság előtt feleljen tetteiért. Így négy igen és négy nem szavazattal patthelyzet alakult ki. A kérdésben hétfőn a parlament dönt. A házszabály szerint a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelen lévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr22703511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása