CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

KUTYÁK: FUTÁS!

2011. március 22. 13:08 - Szerkesztő73

A néhány napja indult 21. kerületi hírhatár című új internetes hírportál a XXI. kerületi képviselő-testület egyik legutóbbi döntése alapján írt jegyzetet. Íme:

Kutyák futás! De csak reggel hattól, este kilencig!  A kutyafuttában összehívott március 17-ei rendkívüli képviselő-testületi ülésnek volt egy nagyon fontos és sürgősen megtárgyalandó napirendi pontja, amely semmiképpen nem várhatott március 31-éig, a rendes kt-ülésig: a kutyafuttatók használatának korlátozása.

A kutyások és a kutyátlanok, az eb-kedvelők és az eb-utálók közötti kutya-macska barátság most a képviselő-testületi ülésen is téma lett. Nehéz lenne eldönteni, hogy kik vannak többségben Csepelen: a kutyatulajdonosok, akik futtatni szeretnének, amikor ők (és kutyájuk) akarják, vagy a kutyátlanok, akik nem nézik jó szemmel (és nem szívesen hallgatják) a kutyások éjszakai kutyálkodását.

Mindkét oldal álláspontja méltányolható, ám homlokegyenest ellenkező. Igazságot kell tehát tenni! Ez meg is történt: a kutyafuttatók környékén lévő házak lakóitól érkezett panaszok nyomán a képviselő-testület módosította a közterületek rendjéről és használatáról szóló korábbi rendeletét, s ezzel a módosítással véget ér a határok nélküli kutyafuttatás: a jövőben csak reggel hat óra és este 9 óra között lehet használni a kutyafuttatókat, akkor is csak úgy, hogy az mások nyugalmát ne zavarja.

A magyar azonban huncut, szívesen megkerüli az előírásokat, így aztán sok kérdés felvetődik az emberben a rendelkezés hallatán. Mi lesz, ha a kutyások nem a kutyafuttatót használják kutyafuttatásra hajnali öt órakor, vagy éjfélkor, hanem csak úgy leviszik ebüket a parkba, vagy az egyébként éjszaka néptelen utcán kockáztatnak meg egy-két kutyafutást? Hogyan kapják el a rendeletszegő (a körülkerített kutyafuttatóba orvul, az éjszaka leple alatt bemászó) kutyásokat és rohangáló kutyájukat a szigorúan csak hivatali munkaidőben dolgozó közterület-felügyelők? Mi lesz azokkal a kutyákkal, amelyek gazda nélkül rohangálnak az utcákon? Ezen ebekkel ki érteti meg a rendeleteket?

S, végül, de nem utolsó sorban: mi lesz a szabályozatlanul, összevissza közlekedő macskákkal? Itt a tavasz a nyakunkon: hamarosan a párkereső cicák vernyogásától lesz hangos az éjszaka – akiket ez zavar a pihenésben, hova forduljanak?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr492761919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fecske07 2011.03.30. 15:17:54

no, mert van egy megrögzött őrült kutyaellenes fazon, aki fűnek fának panaszkodik, hogy nem tud az ugatástól aludni- és a fideszesek erre ugranak, ilyen hülyeségekre igent mondanak. Csak a balga panaszos azt felejti el, hogy a kutyások ugyanúgy fogják a kutyákat éjszaka is sétáltatni, max nem a futtatóban, hanem közvetlenül az ablakalatt fogja hallani a zajokat. Ha ez kellett neki..:))))

2012.03.28. 19:50:16

Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után 25, illetve 50 dollárt kereshetsz. Ezen felül havonta rendszeresen megkapod a jutalékokat is. Ha sikeres vagy akár több ezer dollárt is kereshetsz vele. A legjobb az egészben, hogy ezt rendszeresen , mint passzív jövedelmet megkapod. Részletek, illetve belépés a következő honlapon:
FM0204.iwowwe.com
süti beállítások módosítása