CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lebukás folytatásokkal: hány fideszes érintett még?

2011. március 24. 10:43 - Szerkesztő73

 Hányan érintettek még?! Törvénytelenül kapott dupla költségtérítést Rónaszékiné Keresztes Monika (49) fideszes országgyűlési képviselő – tudta meg a Blikk.

A politikus asszony tavaly az Országgyűléstől is teljes összegű választókerületi pótlékot vett fel, miközben októbertől az önkormányzattól is kapott havi 109 ezer forint költségátalányt, noha a törvény tiltja, hogy

a dupla pénzt egyszerre felvegye.  Keresztes Mónika a Blikk által kirobbantott feketepénzbotrányban érintett 5. országgyűlési képviselő.

A politikus a Blikk megkeresésére azt mondta: már visszafizette a pénzt, hogy mennyit, azt nem volt hajlandó elárulni.

– Nem kötelességem megmondani az összeget – mondta a Blikknek a kormánypárti politikus, amikor arról érdeklődtünk, pontosan mennyi pénzt vett fel törvénytelenül. Keresztes Monika azt állítja, hogy már karácsony előtt visszafizette az összeget.

– Az új képviselők rengeteg papírt kapnak, sok a fogadóóra a választókerületben, az emberek minden gondja ránk szakad – közölte a fideszes politikus, amikor arról kérdeztük, hogyan fordulhatott elő, hogy törvénytelen pénzt kapott.Keresztesnek valószínűleg a Fidesz etikai bizottsága elé kell majd állnia a dupla költségtérítés miatt, ez történt korábban Zsiga Marcellel, Papcsák Ferenccel és Szabó Zsolttal is, mindhármukat pénzbírsággal sújtotta a testület. A Fidesztől származó információink szerint ki fogják vizsgálni a képviselő asszony ügyét.

Keresztes Mónika egyébként a parlamenti honlapon elérhető információk szerint jelenleg havi bruttó 394 ezer forint tiszteletdíjat, és budapesti képviselő lévén, 236 ezer forint választókerületi pótlékot kap. Vagyonnyilatkozatában az szerepel, hogy a képviselő tiszteletdíja mellett alpolgármesterként havi 654 ezer forint üti a markát. Az erzsébetvárosi önkormányzat képviselő-testületi ülésének jegyzőkönyve szerint ebből 546 ezer forint a fizetés és 109 ezer forint a költségátalány. Ezen adatok alapján becsléseink szerint összesen 300 ezer forint körüli összeget kaphatott törvénytelenül.

Forrás: Blikk.hu E. S. P.  

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr382767450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mesztic 2011.03.24. 11:29:10

Na, megint kezditek? A csepeliekről írjatok már valamit. Németh Szilárd vagy Borbély Lénárd ártatlan mint a ma született bárány? Szóval és tettel: a csepeliekkel és ne a ceglédiekkel meg a belvárosiakkal foglalkozzatok, ha lehet...
süti beállítások módosítása