CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tiltakozás, szolidaritás, összefogás a koncepciós eljárás ellen

2011. április 30. 12:07 - Anzágo

 A negyvenes évek végén a koncepciós perekkel ért véget a rövid ideig tartó demokrácia. Akkor külső hatalom kényszerítette Magyarországra a demokrácia felszámolását, a koncepciós pereket. Ma, saját hatalmától megrészegülve, ugyanezt teszi a „nemzeti ügyek kormánya”… Aki ebben a gyalázatban bármi módon közreműködik, az  – pártállástól függetlenül – az új önkényuralmat szolgálja.– Többek között ezek a sorok  olvashatók abban a tiltakozásban, amelyet a Magyar Demokratikus Charta juttatott el az MTI Országos Sajtószolgálatához (OS) azt követően, hogy az ügyészség eljárást indított Gyurcsány Ferenc, korábbi miniszterelnök, az MSZP egykori elnöke ellen. A Charta szóvivői: Bauer Tamás, Debreczeni József, Márton László és Vitányi Iván miután emlékeztetnek arra, hogy a Legfőbb Ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsította meg Gyurcsány Ferencet, és kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését, hangsúlyozzák: „Most már mindenki számára érthetővé lett, hogy mit ünnepel Orbán Viktor és a többi fideszes a demokratikus alkotmányt felszámoló alaptörvényén. Azt ünneplik, hogy kiküszöbölték a teljhatalom jogállami korlátait…

Itt az idő, hogy mindannyian összefogjunk! –áll az OS-hez küldött írásban, amit szó szerint közlünk:
 
A tegnapi napon a Legfőbb Ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsította meg Gyurcsány Ferencet, és kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését.
 
Most már mindenki számára érthetővé lett, hogy mit ünnepel Orbán Viktor és a többi fideszes a demokratikus alkotmányt felszámoló alaptörvényén. Azt ünneplik, hogy kiküszöbölték a teljhatalom jogállami korlátait, s kiváltképp, hogy az Országos Igazságszolgáltatási Tanács megszüntetésével, a mai vezető bírók nyugdíjba kényszerítésével és az új vezető bírók kinevezésének a kormány alá rendelésével felszámolták a bírói függetlenség garanciáit, ellenőrzésük alá vonják a két évtizeden át független igazságszolgáltatást. Most látták elérkezettnek az időt, hogy elindítsák a büntetőeljárást az első számú politikai ellenfél, Gyurcsány Ferenc ellen. Amit Lázár János már a kormányalakítás előtt, majd Kövér László tavaly júniusban kilátásba helyezett, azt most megvalósítják.
 
A negyvenes évek végén a koncepciós perekkel ért véget a rövid ideig tartó demokrácia. Akkor külső hatalom kényszerítette Magyarországra a demokrácia felszámolását, a koncepciós pereket. Ma, saját hatalmától megrészegülve, ugyanezt teszi a „nemzeti ügyek kormánya”. Akkor nem volt lehetőség az ellenállásra, ma van! Éppen ezért, élni is fogunk az ellenállás minden rendelkezésünkre álló demokratikus eszközével. Itt az idő, hogy mindannyian összefogjunk!
 
A megtámadott mondhatja azt, hogy lemond mentelmi jogáról, és vádlói elé áll. Magát demokratának valló parlamenti képviselő azonban nem járulhat hozzá szavazatával a politikai ellenfél büntetőjogi eszközökkel való kiszorításához, csak nemmel szavazhat. Aki ebben a gyalázatban bármi módon közreműködik, az – pártállástól függetlenül – az új önkényuralmat szolgálja.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr182866482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása