CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Drámaian nőhet a hajléktalan családok száma Csepelen is

2011. május 08. 11:40 - Szerkesztő73

A csepeli Családok Átmeneti Otthona 18 éve fogad hátrányos helyzetű hajléktalan családokat. A budapesti Vöröskereszt felhívja a figyelmet, hogy a kilakoltatások megkezdődésével az igénylők számában növekedés várható, míg a férőhelyek számában változás nem tervezett.
 
A jövőben ezért a fővárosi Vöröskereszt olyan támogatási rendszer kidolgozását tervezi, mely a jelenlegi ellátórendszer keretein túlmutató, alternatív megoldást nyújt az otthonukat elvesztő családok számára. 
 
A bandtrend.hu hírportál május 8-i tudósítása szerint e törekvések megvalósítását segítheti, hogy önkéntesek és ismert emberek lepték el a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által működtetett csepeli Családok Átmeneti Otthonát,
hogy közös erővel fejezzék be a tavaly szeptemberben elindult felújítási munkákat.
A negyvenfős intézményben a víz- és csatornahálózat, valamint a fürdőhelyiségek felújítása után a falfestést végezték el az Accor szálloda csoport magyarországi dolgozói - az Accor Alapítvány támogatásával - önkéntes munkában. Az otthonban lakó gyermekek örömére a közösségi terek falaira rajzok és mesefigurák kerültek Tabáni István és Agócs Írisz jóvoltából.
 
"Budapesten évente átlagosan 750 család jelentkezik az átmeneti otthonokba, ebből a Vöröskereszt száz főt tud ellátni" - mondta Kardos István, a fővárosi Vöröskereszt igazgatója. - "Az elmúlt évben az intézményeinkből továbblépett 274 ellátott közül 154 főnek sikerült pozitív megoldást találni lakhatásuk stabilizálására akár saját lakásban, akár albérletben. Célunk, hogy az ellátás színvonalának emelésével hatékonyabb, komplexebb segítséget tudjunk nyújtani az ellátást igénybe vevők számára."
 
Csepelen 2010 szeptemberében kezdték meg a víz- és csatornahálózat valamint a női és férfi fürdőhelyiségek felújítását a negyven fő befogadóképességű átmeneti otthonban. A nagyfokú igénybevétel miatt az épület leamortizálódott, felújítása a családok kulturált, otthonos elhelyezése, a gyerekek egészsége, illetve az alapvető higiénia biztosítása érdekében sürgőssé vált. A felújítást az intézmény falainak kifestésével zárták az Accor Magyarország önkéntesei, valamint Agócs Írisz grafikus és Tabáni István énekes, akik mesefigurákat, állatokat festettek az épület közösségi terének falára. A munkálatokat az Accor Alapítvány támogatta anyagilag és önkéntes munkával.
 
"Az Accor Alapítvány célja, hogy különböző kultúrákat összefűzve segítséget nyújtson az egyéni fejlődés és a közösségbe való integráció területein, mind technikai, mind anyagi támogatással, kizárólagosan az Accor dolgozók által tervezett projekteken keresztül" - magyarázta Marie-Caroline Bizet, az Accor Alapítvány vezetője. - "Amikor Magyarországot korábban példa nélküli árvizek sújtották 2010 júliusában, az Alapítvány bizonyította együttérzését. Részt vállaltunk a mentési munkálatokban például eszközök adományozásával, dolgozók és beszállítók számára online adománygyűjtő weboldalak kommunikálásával és az árvizek által érintett gyermekek fogadásával a csoport hoteljeiben."
 
Marie-Caroline Bizet hozzátette: "A mi szerepünk, hogy segítsünk a bajba jutott közösségeken, és hogy választ adjunk a humanitárius katasztrófahelyzetekre, de ugyanúgy az is, hogy támaszt nyújtsunk hosszú távon. Így az Alapítvány jelenleg két projektet támogat Magyarországon, két központ felújítására a Habitat for Humanity és a Magyar Vöröskereszt irányítása alatt. Nagyon meg vagyunk elégedve a Magyar Vöröskereszt oldalán végzett munkával és boldog születésnapot kívánunk neki."
(Forrás: BrandTrend)
 
 
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr492886879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása