CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Palesztinában nyert nemzetközi futballkupát a Csepel FC, mellékzöngék a hazai köszöntésnél

2011. május 30. 11:13 - Szerkesztő73

Joseph Blatter, a  FIFA elnöke (a kép jobboldalán) és Takács Krisztián (középen) , a Csepel FC egyik tulajdonosa együtt örült a sikernek Palesztinában. Csepelen Németh Szilárd fideszes polgármesterrel már nem készülhetett hasonló fotó. A 21.kerületi Hírhatár riportképei, amelyek a szombati csepeli sajtótájékoztatóról és a kupaátadásról szólnak, itt tekinthetők meg.

Vaknak és süketnek kell lenni ahhoz Csepelen, hogy ne vegye észre az ember azt a pitiáner politikai elfogultságot, amely még egy világra szóló csepeli sportsiker helyi köszöntését is megmételyezi.

 A tények az MTI és a HÍR TV összefoglalója alapján: az NB III-ban szereplő csepeli labdarúgócsapat egyetlen európai résztvevőként megnyerte a nemzetközi szövetség (FIFA) által szervezett palesztinai nemzetközi tornát. A torna megnyeréséért a magyar csapat 3000 dollár értékű kupát kapott. A május 14. és 23. között rendezett 16 csapatos viadalra Afrikából, Dél-Amerikából és a közel-keleti országokból is érkeztek együttesek.

 
Az origo.hu többek között ezt írta: Joseph Blatter FIFA-elnökkel fotózkodott, és Mahmúd Abbász miniszterelnökkel teázott a harmadosztályú Csepel FC, amely nemzetközi futballtornát nyert Palesztinában. Az Európát képviselő magyarokat sztárként kezelték, rendőri felvezetéssel mentek a meccsekre, rajongók és autogramvadászok lestek rájuk, a térség bajnokcsapatai pedig csepeli labdarúgókkal erősítenének.
 
„Nagyon örülünk, hogy a Csepel FC elfogadta a meghívásunkat. Szeretném megköszönni a klub részvételét a palesztin nép nevében, amely Puskás Ferenc miatt nagy tisztelője a magyar labdarúgásnak” - mondta Ahmed Abdelrazek palesztin nagykövet a szombati sajtótájékoztatón, amit a Csepel SC béke téri stadionjában tartottak meg. „A magyar játékosok a torna alatt megismerték a palesztin embereket és kultúrát, ami bízunk benne, hogy erősíteni fogja a két ország barátságát”.
 
A sajtótájékoztatón és a későbbi kupaátadáson Csepel fideszes polgármestere nem vett részt. A kupaátadásra Németh Szilárd a három közül egyik helyettesét, Ábel Attila alpolgármestert küldte el.
 
Közismert az a – most ne is minősítsük, mert minősíthetetlen – vita, amelyet Németh Szilárd gerjesztett az alapítvánnyal. Sokan tudják azt is, hogy a most világsikert elért Csepel FC egyik tulajdonosa az a Takács Krisztián, aki a fideszes polgármesterrel ellentétben mint MSZP-s képviselő – főként sport ügyekben ‑ ad hangot sok csepeli választó véleményének. A FIFA elnöke tud politikai érdekeken felülemelkedni, a fideszes Németh Szilárd azonban újra és újra bizonyítja, hogy hasonló természetes, emberi gesztusra képtelen. Igaz, Németh Szilárd nem a FIFA elnöke, ő most a XXI. kerület polgármestere
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr262942844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása